Uitdeelzakjes voor kruidnoten

De Sint is met zijn Pieten weer in het land. Cadeautjes en al dat heerlijke snoepgoed… wat een feest!

Wil je zelf een beetje voor Sint of Piet spelen… verras dan Opa en Oma of je broertje of zusje of wie dan ook met zelf gebakken kruidnoten. Om deze kruidnoten leuk in te pakken, maakte ik uitdeelzakjes die kunt uitprinten en in elkaar zetten. Wil je liever een zakje die je zelf kunt versieren dan is ook daar aan gedacht.

uitdeelzakjes voor kruidnoten

Om zelf kruidnoten te bakken vind je hier een recept: Kruidnoten of pepernoten maken.

Dit heb je nodig om de uitdeelzakjes te maken:

Zo maak je zelf uitdeelzakjes voor kruidnoten:

stap voor stap kruidnoten zakjes maken

  • Knip het geheel uit langs de streeplijn.
  • Draai het geheel een slag en vouw de plakrand dubbel.
  • Plak op de vouwrand dubbelzijdig tape of lijm en leg de andere rand op de plakrand (zie foto)
  • Je hebt nu een soort frietzakje voor kruidnoten.
  • Zitten de kruidnoten in het zakje… vouw dan de flap dubbel en plak het zakje dicht.

Veel plezier!

TIP: Ga je voor de DIY versie? Versier het papier dan voordat je het zakje in elkaar zet!

zelf versieren zakjes

[ssba]

Auteur:

Liza Veenendaal is getrouwd met Koert en moeder van Stijn (12) en Juul (8). Liza is graag onder de mensen, maar vindt het ook heerlijk om alleen op de bank te zitten met een kop thee en een haakwerkje of het kijken van een spannende serie. Pinterest is haar grootste inspiratiebron, als ze daar even op bezoek gaat, vergeet ze de tijd. Je kunt haar blij maken met een grote kop thee met een lekkere koek of chocola, kleur, D.I.Y., lol maken met familie en vrienden, films van Disney, de illustraties van Fiep Westendorp en nog veel meer. D.I.Y. happiness en het ontdekken van klein geluk deelt ze op haar blog Confetti Lab. Naast het bloggen houdt ze zich ook nog bezig met grafische vormgeving, interieur- en productstyling.