By 14 september 2015 0 Comments Read More →

Zo maak je zelf een Verentooi van Papier

Binnenkort een feestje in de planning? Waarom geen indianenfeestje zodat je deze verentooi van papier kunt maken. Een hele leuke knutsel die je door de kinderen zelf kan laten maken, zijn ze lekker even bezig!

verentooi van papier maken

>> LEES HIER: meer tips voor een Indianenfeestje

Je hebt nodig: stevig gekleurd papier liefst A4, schaar, plakband, lijm, gaatjestang en een stukje lint

Zo maak je de verentooi van papier:

  • Maak van een vel kladpapier eerst een mal voor de veren. Vouw een vel A4 aan de korte kant een stukje om, teken een grote veer(1/2) en knip uit. Dit herhaal je vervolgens voor een middelgrote en kleine veer.
  • Knip van het gekleurde papier de veren gebruik hiervoor de geknipte mallen. Dit doe je op dezelfde manier door aan de korte kant een stukje dubbel te vouwen, de mal erop te leggen en uit te knippen.
  • Knip 12 veren uit verschillende kleuren papier en verschillend formaat. Vouw de veren open en begin vanaf onderen de veren in te knippen. Probeer hierin een beetje te variëren voor een natuurlijk effect.
  • Knip een lange reep van 11cm bij 30 cm, vouw dubbel en rangschik de veren aan de open bovenkant, zet ze één voor één vast met een stukje plakband. Breng lijm aan en zet de band in zijn geheel goed vast.
  • Maak met een gaatjestang aan de zijkanten 2 gaatjes en knoop een lintje aan beide kanten; zo zet je de verentooi op het hoofd vast.

zelf een verentooi maken van papier

Denise Beckand – www.becolorand.nl

 

[ssba]
Posted in: indianen, zelf maken, DIY, Papier

Auteur:

Denise Beckand is gek op kleur, geeft kleuradvies voor je huis en heeft een blog Becolorand met verhalen over ‘een kleurrijke en creatieve wereld’. Getrouwd met haar jeugdliefde Emiel woont ze in het zuiden van het land. Ze is verslaafd aan creatief bezig zijn, musea bezoeken, films kijken, lekker koken, gek op vogels en rode lippenstift. Papier is haar favoriete materiaal: ’Iedere keer weer ervaar ik het als een klein wonder hoe een tweedimensionaal vel papier tot leven komt onder mijn handen’. Ze is op zoek naar het ongebruikelijke, dat wat je niet verwacht met papier! Wil je zien wat breng dan een bezoek aan Becolorand