By 3 september 2015 0 Comments Read More →

DIY met karton

Wij zijn dol op do it yourself en dingen zelfmaken. Ons hartje ging dus ook sneller kloppen toen we ruim twee jaar geleden alweer de producten van Flatout Frankie tegenkwamen. Inmiddels zijn er veel meer merken ingesprongen op de hype van DIY met karton. We gaan de leukste do-it-yourself cardboard pakketten – oftewel zelfmakers van karton hieronder met je delen.

Funnypaper
Het Koreaanse merk Funnypaper maakt prochtige kindermuebels van karton. Kartonnen stoelen om naar te kijken, mee te spelen of gewoon om op te zitten. Zijn ze niet leuk?

diy met karton happy chairs

En wat dacht je van deze boekenkastjes in de vorm van een giraffe, panda of schaap! Daar wil toch ieder kind zijn lievelingsboek wel in opbergen?

diy met karton boekenschap giraffe

En dit huisje is zo cute! De sterrenhemel die je uit het dak kunt drukken en de kleine plankjes in het huisje zelf maken dit DIY kartonnen huisje helemaal af.

DIY met karton huisje sterrendak

LeoLandia
Het Poolse LeoLandia maakt speelgoed van karton. Dat de bedenker van dit merk een vader is met twee jongens kun je wel zien. Auto’s, vliegtuigen, treinen, allemaal van karton gemaakt en zelf in elkaar te zetten.

Diy met karton kartonnen speelgoed

Flatout Frankie
Van het merk Flatout Frankie uit Nieuw Zeeland zijn de kartonnen eenhoorn en dino nog steeds erg geliefd.

flatout frankie

En ook de racewagen en het vliegtuig blijven leuke zelfmakers van karton!

diy met karton flatout frankie

Studio Roof
Het Nederlandse Studio Roof bedacht een kartonnen raket. Wij zijn fan!

karton-raket-kinderen

Maar het traditionele huisje van karton blijft natuurlijk ook super leuk.

karton-speelhuis-kinderen-casa-cabana-wit

[ssba]
Posted in: Toys, Spelen, Speelgoed, Trend, DIY, Papier

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.