By 16 augustus 2015 Read More →

Een mobile maken van schelpen

Tussen de schelpen voor het schelpenkistje zaten ook een boel schelpen met een gaatje erin. Daar maakte ik deze schelpenmobile van.

mobile maken van schelpen

Stap voor stap een mobile maken van schelpen:

Je hebt nodig:

  • een deksel (van een houten bakje of een glazen potje, als het maar een rond dekseltje is)
  • een boormachine om gaatjes in het houten deksel te maken óf een spijker en hamer om gaatjes in een metalen deksel te maken.
  • schelpen met gaatjes
  • kralen en andere hangertjes
  • draad
  • haakje of een paperclip

Stap 1: gaatjes maken
Maak vier gaatjes in het dekseltje. Je kunt dat op het oog doen, maar wil je wat preciezer te werk gaan, teken dan een vierkant op het deksel (zorg dat dit in het midden zit) en maak de gaatjes op de hoeken.

Stap 2: rijgen en knopen
Rijg de schelpen, kralen en andere hangertjes aan vier draden. Steek een draad vanaf de onderkant van het deksel door een gaatje én dan door een kraaltje. Knoop het draad aan dit kraaltje vast. Herhaal dit bij alle draden/gaatjes.

Neem weer vier draden en steek deze door het gaatje, maar dan via de bovenkant van het deksel. Zet elke draad ook weer met een kraal (aan de onderkant) vast. Knoop de vier draden aan elkaar. Nu heb je het ophangsysteem gemaakt.

Stap 3: ophangen
Hang je mobile op met behulp van een haakje of een gebogen paperclip.

schelpenmobiel maken

Tot volgende week, dan deel ik een derde en laatste knutselidee met schelpen!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, DIY

Auteur:

Britt woont met Dennis en dochter Stevie (2011) in het Brabantse Bergeijk. Creatief bezig zijn zit er al van jongs af aan in (‘ik weet niet beter’) en op haar website deelt Britt dan ook DIY-projecten, recepten, schrijfsels en sneak peeks van opdrachten die haar, via die website, toekomen. Daarnaast geeft ze groepslessen aerobics, streetdance en yoga aan kinderen en volwassenen. Britt typeert zichzelf als ‘lichtgroen’; veel bewegen, gezond eten met zo af en toe een uitschieter en recycling/hergebruik waar kan.