By 3 augustus 2015 Read More →

Zelf bloemenrietjes maken in een paar minuten

Weet je nog, dat leuke zomerse cadeaupapier dat ik laatst vond? De vorige keer maakte ik er Zomerse labels van cadeaupapier van. Nu zijn het bloemenrietjes geworden. Heel decoratief maar ook functioneel; om vliegen en wespen uit je glas te weren. Daarbij simpel om te maken. Ook niet onbelangrijk in de zomervakantie!

bloemenrietjes maken

Zelf bloemenrietjes maken in een paar minuten

Je hebt nodig: cadeaupapier, rietjes, schaar, stanleymes, lijm en wat gekleurd papier.

Zo maak je ze:

  • Snijd of knip een velletje cadeaupapier van 10 x 10 centimeter.

stap voor stap leuke rietjes maken

  • Knip uit een stuk papier een hartje dat je in de hoek van het in vieren gevouwen blaadje legt.
  • Leg de onderkant van het hartje tegen de dichtgevouwen randen. Begin met knippen ongeveer 1 centimeter vanaf de onderzijde, anders krijg je vier losse hartjes (foto) Ook aan de andere kant van het hartje 1 centimeter vanaf de onderzijde niet doorknippen!
  • Vouw het geheel open en lijm een gekleurd kartonrondje in het midden. Krul met je schaar de bloemblaadjes wat omhoog.
  • Snijd met een stanleymes een kruisje in het midden (zie foto) van het bloemenhart en steek hier een rietje doorheen.

bloemen rietjes maken

Denise Beckand – www.becolorand.nl

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: DIY, Papier

Auteur:

Denise Beckand is gek op kleur, geeft kleuradvies voor je huis en heeft een blog Becolorand met verhalen over ‘een kleurrijke en creatieve wereld’. Getrouwd met haar jeugdliefde Emiel woont ze in het zuiden van het land. Ze is verslaafd aan creatief bezig zijn, musea bezoeken, films kijken, lekker koken, gek op vogels en rode lippenstift. Papier is haar favoriete materiaal: ’Iedere keer weer ervaar ik het als een klein wonder hoe een tweedimensionaal vel papier tot leven komt onder mijn handen’. Ze is op zoek naar het ongebruikelijke, dat wat je niet verwacht met papier! Wil je zien wat breng dan een bezoek aan Becolorand