By 13 april 2015 Read More →

Zo vrolijk je je drankje op

Verlang jij ook zo naar een beetje zon en de zomer? Ik kan niet wachten om weer naar buiten te gaan en genieten op het terras in de tuin. Dit natuurlijk met een glas in mijn hand en een van deze citrus rietjes erin!

zelf rietjes maken

Ook zelf rietjes maken ? Dit heb je nodig:

Geel, oranje, groen en wit papier. Lijm, schaar, paperclips, pons en rietjes (Een pons met een doorsnede van 6cm is hierbij een must, uitknippen is een lastig karwei. Als je gek bent op DIY’s met papier zet ‘m dan op je verlanglijstje voor je verjaardag ;-)).

 

rietjes van papier maken

En zo maak ze: Pons van het gele, oranje en groene papier cirkels en vouw deze dubbel. Knip van het witte papier kleine driehoekjes. Plak per schijfje aan iedere zijde 4 stuks. Je hoeft ze niet heel precies te knippen, let wel op dat ze niet te groot zijn.

Plak nu de schijfjes dicht door een dotje lijm halverwege aan de binnenzijde aan te brengen, druk op elkaar en gebruik een paperclip om vast te zetten. Als ze droog zijn, steek je het rietje er doorheen.

Ik zou zeggen, laat die zon nu maar schijnen in mijn zonnig glas, Proost!!

Nicole gebruikte deze rietjes ook voor haar ijstheekit als cadeautje voor de juf!

papieren rietjes maken

citrus rietjes maken

Denise Beckand – www.becolorand.nl

citrus rietjes maken van papier

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Lente & Zomer, DIY, Papier

Auteur:

Denise Beckand is gek op kleur, geeft kleuradvies voor je huis en heeft een blog Becolorand met verhalen over ‘een kleurrijke en creatieve wereld’. Getrouwd met haar jeugdliefde Emiel woont ze in het zuiden van het land. Ze is verslaafd aan creatief bezig zijn, musea bezoeken, films kijken, lekker koken, gek op vogels en rode lippenstift. Papier is haar favoriete materiaal: ’Iedere keer weer ervaar ik het als een klein wonder hoe een tweedimensionaal vel papier tot leven komt onder mijn handen’. Ze is op zoek naar het ongebruikelijke, dat wat je niet verwacht met papier! Wil je zien wat breng dan een bezoek aan Becolorand