By 2 maart 2015 Read More →

Vrolijke indianenkettingen maken van pasta

Knutselen voor kinderen: maak zelf een ketting van pasta. Verf de pasta in frisse kleurtjes en maak leuke printjes zoals stippen, strepen, grafisch. Laat de verf goed drogen. Neem een lang koord en rijg de pasta. Lees voor extra leuke effecten verder op de blog #knutselen #ketting #diyG
Knutselen voor kinderen: maak zelf een ketting van pasta. Verf de pasta in frisse kleurtjes en maak leuke printjes zoals stippen, strepen, grafisch. Laat de verf goed drogen. Neem een lang koord en rijg de pasta. Lees voor extra leuke effecten verder op de blog #knutselen #ketting #diy

Toen Bente 1 jaar werd gaven we haar een tipi voor haar verjaardag. Superhandig als ze op een zonnige dag in de tuin zat. Lekker in de schaduw van haar tentje.

Het tentje is nu 6 jaar oud en nog steeds wordt hij intensief gebruikt. Bij mooi weer buiten en bij slecht weer in de woonkamer, slaapkamer en zelfs naar zolder. Tijd om de figuranten wat aan te kleden. Van penne pasta maakten we indianenkettingen.

penneketting maken

Dit heb je nodig:

  • pennepasta ongekookt
  • acrylverf
  • kwasten
  • draad
  • veren
  • kraaltjes

penne pasta verven

Een pasta ketting maken doe je zo:

Verf de pasta in frisse kleurtjes en maak leuke printjes zoals stippen, grafisch…

Laat de verf goed drogen. Neem een lang koord en rijg de pasta. Voor het extra indianeneffect rijg je er een mooie veer tussen. Doe een paar kraaltjes aan de punt van de veer en rijg met een harde naald door de veer. Ik heb een sieradenringetje gebruikt, maar dit hoeft niet. Maak de kettingen zo lang als je zelf wilt.

pastaketting maken pasta ketting maken penne

TIP: Hier vind je nog veel meer leuke ideetjes voor een indianen feestje.

Veel plezier!

Wimke

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: indianen, zelf maken, DIY

Auteur:

Ik ben Wimke Tolsma. Ik woon samen met Wopke en 2 prachtige dochters Bente (2007) en Madee (2010) in het Friese IJlst. Ik werk parttime als communicatiemedewerker. Ik hou van kleur, buiten sporten en ben een familiemens. Dingen zelf maken, warmte en gezelligheid en dat alles in combinatie met stijl en mooie producten. Mijn DIY projecten deel ik via mijn blog en Instagram, net als de vele simpel-te-maken-en-lekkere recepten. Op Pinterest pin ik alles wat mij inspireert en waarbij mijn hart een sprongetje maakt.