By 15 december 2014 Read More →

Crochet you’re x-mas heart out

Volgens mij kunnen velen van jullie niet wachten tot het kerst is. Want dat betekent je huis kerstklaar maken met boom, ballen en zelf maken. Ook mag mooie feestkleding niet ontbreken. Zie mijn zusje Petra die met haar gezin stijlvolle kerstoutfits showt voor Wehkamp.

Voor deze #diyformoodkids heb ik een kersthartje gehaakt, wat bestaat uit maar een toer, waarbij je alle steken haakt in de 1e opzetlosse. Het patroontje heb ik onlangs gevonden in een oud haakboekje van de kringloop.

haakpatroon hartje

Nodig om een hartje te haken

  • katoenen wol
  • haaknaald nr 3

Haakpatroon Hartje (alle steken worden gehaakt in de 1e losse)

haak 3 lossen en haak in de eerste losse 3 dubbele stokjes.

  • dan 3 stokjes
  • 1 losse
dan
  • 1 dubbel stokje
  • 1 losse
  • dan 3 stokjes
  • dan 3 dubbele stokjes
  • 2 lossen
  • 
dan 1 halve vast waarbij je het hartje sluit.

Heb je nog wat hulp nodig omdat je even niet meer weet wat een losse of vaste is? Bekijk dan snel de filmpjes op de online haakles voor beginners en je kunt direct aan de slag!

hartje haken patroon

Tips

Ik heb na het haken van de laatste vaste een aantal lossen gehaakt zodat ik het hartje ergens aan kan bevestigen. Zoals aan dit fotoboekje van Hema. Ik heb de illustratie vervangen door een mooie print uit de laatste editie van het Flow book for paper lovers.
Plaats er je mooiste foto’s in en je hebt een mooi kerstcadeau.

Merry x-mas!

groetjes, Hydi van ohlalahydi

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Kerst, Haken & Breien, DIY

Auteur:

Hydi ademt DIY. Ze is Moodkids eerste gastblogger en verrast ons na al die jaren nog steeds om de week met een nieuwe DIY. Weten waar Hydi haar inspiratie vandaan haalt? Lees dan haar blog Oh la la Hydi.