Het Groene Loslaten voor beginners

Heb jij ook een paar planten in huis staan die hun beste tijd gehad hebben? Wij ook! Zelf vonden wij het tot nu toe een beetje zonde om planten weg te gooien. Tot het moment dat we tegenkwamen.

Wij weten het best; loslaten is super moeilijk. Dat vinden wij ook. Maar kom op zeg. Eruit met dat ouwe groen; !

3 x groene planten DIY voor nog meer body!

Opgeruimd staat netjes! Lekker gevoel toch dat nieuwe groen in huis?!

Om je nieuwe planten net dat beetje extra te geven en wat meer eigen te maken, hebben we 3 groene DIY’s voor je op een rijtje gezet.

groene planten DIY 1

Mini planten DIY

Een avondje doorzakken en je hebt genoeg materiaal voor deze ! Boor de kurken uit, prop er voorzichtig (!) een vetplantje of een tillandsia in. Vetplantjes komen weg met af en toe de kurk even dompelen, een tillandsia haalt voeding en vocht uit de lucht. Voor zo’n rijtje groene ukkies heb je toch altijd plek?!

groene planten DIY 2

Boomhut voor je plant DIY

Afgelopen week kwam ik ze in Eindhoven weer tegen op de Dutch Design Week. De DIY boomhutten van Ontwerpduo. Met deze maak je van je kamerplant een kleine nederzetting met miniatuur boomhutten en huisjes. Ze zijn gemaakt van watervast papier die je zelf eenvoudig in elkaar vouwt en in je kamerplant zet. Tof (!) zo lijkt je kamerplant net op een hoge boom of reuze struik.

groene planten DIY 3

Verticaal groen DIY

Je ziet ze steeds vaker voorbij komen: de hangende kamerplanten. Heb jij net als ik liever geen planten in de vensterbank? Hang ze op! En verticaal groen maak je eenvoudig zelf met deze plantenhanger tutorial.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, DIY

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.