By 7 maart 2014 Read More →

Zelf een plantenhanger maken

Maak ook deze leuke plantenhanger. Lees de stap voor stap beschrijving op de blog.

Je ziet ze steeds vaker voorbij komen: de hangende kamerplanten. Heb jij net als ik liever geen planten in de vensterbank? Hang ze op! En deze kun je heel gemakkelijk zelf maken. Ik gebruikte zpagetti garen, maar je kunt ook prima dik / sterk wol gebruiken of repen stof scheuren van een oud t-shirt en die gebruiken.

plantenhanger maken, hangende plant maken, diy hangende plantenpot, maak zelf een hangende plant

Dit heb je nodig om een plantenhanger te maken:

  • wol of zpagetti (of repen van een oud t-shirt)
  • kamerplant in pot
  • (optioneel) haak voor aan het plafond
  • schaar

En zo maak je zelf een hangende plant:

Knip 4 lange strengen draad van ongeveer 2,5 meter. Vouw de 4 draden dubbel en leg er een knoop in (zie stap 1). Verdeel de 8 draden in 4 groepjes (stap 2). Leg op ongeveer 30 cm vanaf de onderkant in elke 2 draden een knoop. Knoop op gelijke hoogte (stap 3). Vervolgens splits je de strengen en knoop je volgens stap 4 de volgende knopen 5 cm onder de eerste knoop. En knoop de laatste 2 strengen aan elkaar vast zodat alles weer bij elkaar gebonden is (stap 6). Knoop vervolgens nog een laag. Hierbij splits je weer de strengen (stap 7). Als laatste stap leg je een grote knoop in alle strengen en knip de draden netjes af.

Hang je geknoopte netje op jouw gewenste plaats en doe de kamerplant in het netje. Zo simpel is het!

Veel plezier! Wimke

hangende plant maken, diy hangende plantenpot, maak zelf een hangende plant

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, DIY

Auteur:

Ik ben Wimke Tolsma. Ik woon samen met Wopke en 2 prachtige dochters Bente (2007) en Madee (2010) in het Friese IJlst. Ik werk parttime als communicatiemedewerker. Ik hou van kleur, buiten sporten en ben een familiemens. Dingen zelf maken, warmte en gezelligheid en dat alles in combinatie met stijl en mooie producten. Mijn DIY projecten deel ik via mijn blog en Instagram, net als de vele simpel-te-maken-en-lekkere recepten. Op Pinterest pin ik alles wat mij inspireert en waarbij mijn hart een sprongetje maakt.