By 3 oktober 2014 Read More →

Fancy Paper Balls

Je kunt ze zo groot of klein maken als je zelf wilt, deze fancy paper balls. Misschien ben ik nu wel heel vroeg, maar ze passen perfect in een homemade kerstboom. En dan ben je nu ruim op tijd om alvast aan de slag te gaan. Dan heb je in ieder geval genoeg over 12 weken. Voor nu hangt er bij ons een bundeltje papieren ballen heel nonchalant aan het siergewei in de woonkamer.

papieren bollen maken

Hoe maak je deze papieren bollen ?

Dit heb je nodig:

  • ongeveer 180 grams leuk papier
  • papier-snijmachine of schaar
  • ijzerdraad
  • tang
  • kralen
  • tassels
  • draad

Zo kun je zelf papieren bollen maken :

Voor de grote papieren bollen snij je strookjes van ongeveer anderhalve cm van de korte kant van het A4 vel. (Voor de kleine bollen snij je het A4 papier in de lengte door en snij je strookjes van ongeveer 1 cm breed van de korte kant.)

Knip een stuk ijzerdraad af van ongeveer 20 cm (voor grote bollen) en 15 cm voor de kleine. Rijg strookje voor strookje het papier aan het ijzerdraad (pas op, het puntje kan scherp zijn).

Wanneer je bol mooi vol en rond is, rijg je een paar vrolijke kraaltjes aan de onderkant. Buig met de tang het uiteinde van het ijzerdraad om tot een klein lusje. Hier kun je nog een tassel of bijvoorbeeld wat veertjes aan hangen. Rijg ook een paar kraaltjes aan de bovenkant van je bol. Buig ook hier met de tang de uiteinden om tot een klein lusje. Knip het teveel aan ijzerdraad af. Nu kun je de fancy paper balls ophangen of bewaren voor de feestdagen!

papieren bollen maken uitleg

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Papier, DIY

Auteur:

Ik ben Wimke Tolsma. Ik woon samen met Wopke en 2 prachtige dochters Bente (2007) en Madee (2010) in het Friese IJlst. Ik werk parttime als communicatiemedewerker. Ik hou van kleur, buiten sporten en ben een familiemens. Dingen zelf maken, warmte en gezelligheid en dat alles in combinatie met stijl en mooie producten. Mijn DIY projecten deel ik via mijn blog en Instagram, net als de vele simpel-te-maken-en-lekkere recepten. Op Pinterest pin ik alles wat mij inspireert en waarbij mijn hart een sprongetje maakt.