DIY Hengelspel van papier

Elke zomer trekken wij er een aantal weken op uit met ons zeilbootje.

Tijdens onze avonturen op het water is het vangen van krabbetjes, visjes en andere waterbeestjes een van de favoriete bezigheden van het peutermeisje. Met een schepnetje in haar handen wordt er al liggend op de steiger getuurd naar de kleine beestjes die voorbij komen. Met veel geduld, een hoop gelach en soms een nat pak worden er emmertjes vol gevangen. En is de emmer vol? Dan wordt deze voorzichtig omgekieperd en volgt er een heuse krabbenrace, welke krab vindt het snelste zijn weg naar het water terug?

Steeds als ik mijn peutermeisje en de andere kinderen op de steiger zo bezig zie geniet ik van het enthousiasme van hun spel. Om dit plezier een beetje mee naar huis te kunnen nemen tekende ik een DIY hengelspel. Zo kan er voortaan ook zonder water in de buurt uren gehengeld worden naar kleine waterbeestjes.

Vissenspel koffer

Dit heb je nodig:

DIY hengelspel visje aan hengel vissenspel

Zo maak je het DIY hengelspel :

  • Print de visjes uit op stevig papier.
  • Knip de vissen stuk voor stuk uit (een kleine witrand is prima)
  • Maak met een perforator een klein gaatje in elke vis.
  • Steek door elk gaatje een paperclip.

Visje paperclip vissenspel

  • Zoek een mooie stok en bevestig aan een dikke draad (bijvoorbeeld wol) een klein magneetje.
  • Stop de vissen in een schaal en het hengelspel is klaar.

Tip: Wanneer je de vissen plastificeert kun je ze ook in echt water laten zwemmen!

Heel veel plezier gewenst!

Grietje

vissen samen in de koffer

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Downloads, DIY

Auteur:

Grietje tekent en schrijft met hart en ziel en woont samen met het peutermeisje (2011) en manlief in hartje Den Haag. Volgens haar papieren is zij historica en mediator maar vanuit haar hart is zij tekenares. In het dagelijks leven wordt Grietje blij van de natuur, van boeken en van sprookjes en met regelmaat „strooit” zij tekeningen in het rond. Op haar blog Fotootjevandaag schrijft zij over de kleine „normale” dingen die het leven zo bijzonder maken en schrijft zij korte, geïllustreerde verhalen.