By 18 april 2014 Read More →

Origami Lucky Stars!

download engels

Tijdens het vouwen van deze sterren heb ik steeds het nummer Lucky Star van Madonna in mijn hoofd;

 ‘You must be my Lucky Star‘, want zo worden deze sterren genoemd, lucky stars.

Van dunne strookjes papier vouw je zo en een avond een potje vol sterren en heb je meteen wat leuks om weg te geven aan iemand die wel een beetje geluk kan gebruiken. Of strooi de lucky stars bij een cadeautje.

origami sterren maken

 

Hoe maak je Lucky Stars ?

Stap 1: Knip/snij strookjes papier van 1 cm bij ongeveer 20 cm.

Stap 2: leg een knoopje in het uiteinde van het strookje. Trek het knoopje mooi strak en druk het plat zodat er een nette vorm van een 5-hoek ontstaat.

Stap 3: Vouw het overgebleven stukje staart naar achteren (of knip het netjes af)

Stap 4: Vouw het lange stukje staart steeds om de 5-hoek heen. Zo wordt je staart steeds korter.

Stap 5: Vouw het overgebleven korte stukje staart naar binnen (in het zakje)

Stap 6: Druk met de nagels deukjes in de platte gedeeltes van de 5-hoek zodat de ster een mooie kussenachtige vorm krijgt.

origami sterren vouwen

Klaar is je origami Lucky Star! Zie je wel: Origami Sterren Vouwen is helemaal niet moeilijk en reuze leuk!

In de ban van het origami vouwen ? Dan is de tutorial Origami Strik vouwen vast ook wat voor jou!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Kerst, DIY, Papier

Auteur:

Ik ben Wimke Tolsma. Ik woon samen met Wopke en 2 prachtige dochters Bente (2007) en Madee (2010) in het Friese IJlst. Ik werk parttime als communicatiemedewerker. Ik hou van kleur, buiten sporten en ben een familiemens. Dingen zelf maken, warmte en gezelligheid en dat alles in combinatie met stijl en mooie producten. Mijn DIY projecten deel ik via mijn blog en Instagram, net als de vele simpel-te-maken-en-lekkere recepten. Op Pinterest pin ik alles wat mij inspireert en waarbij mijn hart een sprongetje maakt.