By 18 april 2014 Read More →

Origami lucky stars (English)

While folding this stars, i’ve got Madonna’s ‘Lucky star’ in my mind. ‘You must be my lucky star”, because that’s what they’ve been called, lucky stars.

You fold the origami lucky stars from thin strips of paper and in an evening you have your own pot full stars. Nice as give-away for someonie who could use a little luck. You can use them to wrap a present . Or use them as decoration on your  christmas dinner table.

origami sterren maken

 Instruction origami Lucky Stars:

step 1: Cut 1 cm strip of a piece of paper (A4). It must be around 20 cm long.

step 2: Tie a knot in the end of the strip of paper. Gently pull the knot tight and flatten the pentagon.

step 3: Fold the the little residual of the strip (the loose end) backwards (or cut it off)

step 4: Fold the long strip around and around the pentagon. The strip becomes shorter and shorter.

step 5: Fold the residual inside (in the pocket)

step 6: Push gently (with your nails) the sides of the pentagon. It wil now turns into a star.

origami sterren vouwen

And ready is your origami Lucky Star! You see: it’s not difficult and fun to do!

Are you already a fan of origami? Watch this tutorial of DIY origami bows as well.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, DIY, Papier

Auteur:

Ik ben Wimke Tolsma. Ik woon samen met Wopke en 2 prachtige dochters Bente (2007) en Madee (2010) in het Friese IJlst. Ik werk parttime als communicatiemedewerker. Ik hou van kleur, buiten sporten en ben een familiemens. Dingen zelf maken, warmte en gezelligheid en dat alles in combinatie met stijl en mooie producten. Mijn DIY projecten deel ik via mijn blog en Instagram, net als de vele simpel-te-maken-en-lekkere recepten. Op Pinterest pin ik alles wat mij inspireert en waarbij mijn hart een sprongetje maakt.