By 25 februari 2013 Read More →

Streepjes omslagdoek

Haak deze leuke kleurige omslagdoek voor je dochter. En maak er ook een voor jezelf. Lees de beschrijving op de blog of volg de online haakles voor beginners.

De koude dagen zullen nog wel even aanhouden. Een goed excuus om een nieuw haakproject te beginnen. De do-it-yourself van deze keer is een gehaakte omslagdoek. Een vrolijke omslagdoek voor je dochter. Je bepaalt zelf de kleuren, hoe lang en breed; dat is helemaal aan jou. Enne… maak er er ook een voor jezelf! Nog niet zo heel handig met haken? Volg dan de gratis online haakles voor beginners !

haakpatroon omslagdoek poncho

Wat heb je nodig?

  • Verzamel je mooiste bollen wol bij elkaar en en uiteraard een haaknaald.
  • Gebruik de tekening en de beschrijving

Zo haak je zelf een omslagdoek met streepjes:

Begin met een ketting van vier lossen en sluit deze met een halve vaste.

Ronde 1 : Begin met 3 lossen ( dit is het eerste stokje). Haak nog 2 stokjes in de cirkel. Dan 2 lossen en daarna weer 3 stokjes.

Ronde 2: Keer het werk en haak 3 lossen ( dit is het eerste stokje).  Haak nog 2 stokjes in het laatste stokje van de vorige ronde. Dan 1 losse, 2 stokjes, 1 losse en 3 stokjes in het gat wat is ontstaan bij de losse van de vorige ronde. Haak weer 1 losse en dan 3 stokjes in het laatste stokje van de vorige ronde.

Ronde 3: Keer het werk en haak 3 lossen ( dit is het eerste stokje). Haak nog 2 stokjes in het laatste stokje van de vorige ronde. Dan 1 losse en dan 3 stokjes in de losse van de vorige ronde. Haak weer 1 losse en dan 3 stokjes, dan 1 losse, 3 stokjes in het ontstane gat van de vorige ronde. Haak nu 1 losse en dan 3 stokjes in de volgende losse van de vorige toer. Haak weer 1 losse en dan 3 stokjes in de laatste stokje van de vorige toer

Ronde 4 en daarna: zie ronde 3. Haak net zoveel rondes en strepen tot je tevreden bent over de grootte van de omslagdoek. Gebruik net zoveel kleuren als je zelf wilt.

haakpatroon omslagdoek poncho

Veel plezier!

Groet van Hydi

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Hydi ademt DIY. Ze is Moodkids eerste gastblogger en verrast ons na al die jaren nog steeds om de week met een nieuwe DIY. Weten waar Hydi haar inspiratie vandaan haalt? Lees dan haar blog Oh la la Hydi.