Piratenfeestje thuis

Een piratenfeestje thuis organiseer je vrij eenvoudig zelf. Met een piratenvlag, een piratenkostuum, stoere hoofddoek en een schatkaart ben je al een heel eind. Volg onderstaande tips en trucs en je hebt alleen nog maar een paar kinderen nodig die een feestje willen vieren.

piraten feestje voor jongens gratis patroon

Werkwijze Piratenvlag

Benodigdheden:

 • Lange stok van ongeveer 2 tot 2,5 meter (laat je kleine piraat deze zelf zoeken in het bos)
 • Stuk zwart stof van ongeveer 1 bij 1,5 meter (goedkoop op de markt) koop voldoende ongeveer 4 meter, zodat je er ook nog giletjes van kan maken.
 • Witte verf (latex of plakkaatverf)
 • Kwast
 • Touw

Leg het stuk stof plat neer. Ik deed het buiten dan droogt het lekker snel. Zoek een mooi figuur van een piratenkop (of gebruik die van mijn vlag of die van de piratenstof voor de hoofddoekjes) en teken deze over met een wit potlood. Schilder hem daarna netjes in met witte verf. Doe dit ook op de achterkant, let wel op dat de andere kant dan droog moet zijn dus maak hem niet de ochtend van het partijtje. Knoop de vlag aan de punten met touw aan de stok (zie voorbeeld). Hang de vlag voor het partijtje buiten zodat de genodigde mannetjes weten waar het feestje is. Kleed de rest mooi aan met piratenballonnen en vlaggen. Online makkelijk aan te komen. Jarenlang plezier want mijn knullen gebruiken hem nu nog in het tuinhuisje of als ze landje veroveren in het park of in het bos.

piraten feestje voor jongens gratis ontwerp

Werkwijze Piratengilet

Benodigdheden:

 • Ongeveer 2 meter zwarte stof
 • Schaar
 • Naaimachine

Knip uit de stof (zelfde zwarte stof als van de vlag) zoveel achterkantjes (zie voorbeeld gilet voor formaten en vorm) als er piraatjes op het feestje komen. Mijn maten waren voor knullen van 5 jaar. Knip dan het dubbele aantal voorkantjes uit de zwarte stof.

Naai de voor en achterkanten goed op elkaar aan boven en zijkant. Let op dat je de helft van de voorkantjes moet spiegelen om een linker en rechtervoorkant te krijgen.
Laat de piraten op het partijtje zelf de rafels aan de onderkant knippen of scheuren. Blijf er wel bij om er op te letten dat ze niet aan gort gaan;).

Werkwijze Piraten Hoofddoek

Koop online doodskoppen stof (bijvoorbeeld bij Stoffenstunter) of op de markt. Knip driehoeken met een zijkant van ongeveer 50 tot 60 cm. Ik heb ze niet afgewerkt ivm rafelig effect. Knoop de doeken nonchalant om de koppies van de piraten.

Werkwijze Piraten Schatkaart

Leg een wit papier een paar uur in donkere thee. Laat dit opdrogen en brand daarna de randen een beetje af met een aansteker. Teken er een mooie schatkaart op en laat de jongens een schat zoeken. Wij wonen aan het water en ik heb een nog zo’n bruine brief in een fles gedaan en in het water gegooid. De fles moesten ze uit het water vissen en op de brief stond een boodschap van Piraat Zwartbaard die ze opdracht gaf eerst de kaart te zoeken. Deze kaart was verstopt ergens in de tuin. Succes verzekerd en ze hebben het nog steeds over Piraat Zwartbaard!

Cielekes Tips voor een geslaagd kinderfeestje met piraten thema

 • Bij de Zeeman kun je goedkope witte T-shirts kopen. Deze kunnen de jongens (en meisjes!) evt. nog met textielstift bekladden voor een fraai pirateneffect. Dit kun je mooi als activiteit inplannen.
 • Piraten accessoires zij online gemakkelijk te krijgen. Denk aan ooglapjes, vlaggetjes, verrekijkers etc.. Dit maakt een piratenfeestje natuurlijk helemaal compleet. De accessoires kun je na het feest mee naar huis geven als traktatie.
 • Maak zelf een piratenhoed
[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Cielekes grootste inspiratiebron zijn haar kinderen die denken dat mama alles kan maken. Haar uitdaging is dat waar te maken en tot nu toe lukt dat nog altijd. Cielekes motto: Geef je fantasie de ruimte en alles is echt mogelijk! Denk niet dat je iets niet kan, ga het gewoon doen.