Voor rokjesdag maak je dit supersnelle rokje!

Ook al zo’n zin in de lente de zon? Ik verlang naar warme, zonnige dagen met badslippertjes en blote benen.  Mijn nichtje Mali is  gek op rokjes en voor haar heb ik dit snelle rokje gemaakt.

rokjesdag, DIY rokje

Voor dit rokje met elastiek in de taille heb je geen patroon nodig. Voor de stof heb ik gekozen voor stoer zwart met een lief wit bloempje. Dat maakt het geheel niet zo mierzoet. Maar ook voor deze diy geldt: leef je uit met kantjes, bandjes, strijkapplicaties en alles waarmee je je rokje kunt opfleuren.

By the way: het rokje is ook supersnel gemaakt voor jezelf. Rokjesdag: zo moeder, zo dochter!

> Lees ook: Zelf rokjes en jurkjes maken

Een supersnel rokje voor rokjesdag

Benodigheden

  1. Halve meter stof
  2. Elastiek van 2,5 cm breed
  3. Naaimachine, garen, spelden
  4. Veiligheidsspeld

Stap 1

Meet de taille op van je kind en de gewenste lengte van de rok. Voor dit rokje is de taille 48 cm. Deze doe ik maal 2 en dan doe ik er nog 2 cm naad bij. In totaal wordt de breedte van het rokje 98 cm. Voor de lengte heb ik 30 cm afgemeten. Daarbij doe ik nog een taillebreedte van 4 cm en een zoomlengte van 3 cm erbij. In totaal wordt de lengte van het rokje 37 cm. De lap die je dus knipt volgens dit voorbeeld is 98 x 37 cm.

Stap 2

Zigzag of lock de bovenzijde en de onderzijde van de rok. Leg de korte kanten op elkaar en stik deze samen.

Stap 3

Strijk een zoom van 4 cm aan de bovenzijde van de rok. Strijk tevens een zoom van 3 cm aan de onderzijde van de rok.

Stap 4 

Stik de onderzoom door. Stik de tunnel door, maar laat 5 cm open zodat je het elastiek erdoorheen kunt halen. Je weet de taillemaat, in dit voorbeeld 48 cm. Knip het elastiek 3 cm langer af, dus in totaal 51 cm. Bevestig aan een van de uiteinden de veiligheidspeld en haal het elastiek door de tunnel. Leg de uiteinden op elkaar en stik deze stevig aan elkaar vast. Stik het opengelaten stuk vast en klaar is het rokje. Laat rokjesdag maar beginnen!

Hartelijke groet van Hydi

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Hydi ademt DIY. Ze is Moodkids eerste gastblogger en verrast ons na al die jaren nog steeds om de week met een nieuwe DIY. Weten waar Hydi haar inspiratie vandaan haalt? Lees dan haar blog Oh la la Hydi.