Gottmer prentenboeken met humor en een goede boodschap

Ik hou enorm van kinderboeken. Vooral kinderboeken die mooi zijn geïllustreerd en een goede boodschap of levensles hebben. De klassiekers van Eric Carle zoals ‘Rupsje Nooit Genoeg’ en ‘Wil je mijn vriendje zijn?’ heb ik toen de kinderen kleiner waren bijna stuk gelezen. 

Ondanks, of misschien wel juist, doordat de kinderen op een gegeven moment wisten wat er kwam in het verhaal, bleven de boekjes leuk.

Deze mooie prentenboeken van Rachel Bright doen mij qua sfeer en stijl heel erg denken aan die klassiekers van toen. En volgens mij worden dit de nieuwe klassiekers. Ik stel ze graag aan jullie voor.

De leeuw in de muis

Een klein muisje voelt zich door zijn formaat niet gezien en onbegrepen en kijkt enorm op tegen de leeuw. Die met zijn luide gebrul door iedereen gehoord wordt. Het muisje besluit ondanks zijn angst in de leer te gaan bij de leeuw. Maar als hij eenmaal neus aan neus staat met het machtigste roofdier op aarde blijkt dat er in die stoere leeuw ook een bang muisje verstopt zit.

Het allermooiste vind ik de boodschap van het boek. Je hoeft niet te brullen om iets te bereiken. Je hoeft niet te grommen om groter te lijken. Ieder mens, ieder dier heeft diep in zijn binnenste alles in huis: een angstige leeuw en een dappere muis.

Schrijfster Rachel Bright schrijft met veel humor. Het boek is door Jim Field prachtig vormgegeven met mooie tekeningen. Hij heeft met eerder werk al eens de Roald Dahl Funny Prize in ontvangst mogen nemen.

Bestel hier: De Leeuw in de Muis – Rachel Bright en Jim Field – Gottmer – 13,99 euro

Laat maar los Koala

Gewoonte is lekker overzichtelijk en aangenaam. Verandering lijkt eng, maar wat gebeurt er als je uit je comfort zone stapt? In dit indrukwekkende prentenboek wordt een heerlijk feel good verhaal met wederom een mooie boodschap verteld. Durf los te laten! Ook een mooie boodschap voor volwassen natuurlijk.  😉

De kleine koala is een gewoontedier. Hij is erg gesteld op zijn plekje hoog in de boom en houdt dingen graag zoals ze zijn. Op een dag gebeurt het ergste wat koala zich voor kan stellen: zijn boom valt om. Nu moet hij wel loslaten. En zo komt hij erachter dat een verandering niet het einde van de wereld betekent.

Bestel hier: Laat maar los Koala – Rachel Bright en Jim Field – Gottmer – 13,99 euro

Win dit pakket met prentenboeken met humor

Voor de Moodkids speelt voor Sinterklaas actie mogen we deze twee leuke boeken weggeven. Je kunt ze als set winnen.

Gefeliciteerd, Linda Olie uit Hoorn

We sturen de boeken begin volgende week naar je op. Veel leesplezier!

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>