Win een droger en bespaar op je energiekosten

In de laatste helft van oktober, wanneer we de verwarming voor het eerst weer aan doen, maken we thuis altijd de balans op. We kijken wat we het afgelopen jaar hebben uitgegeven aan energiekosten en onderzoeken waar we eventueel op kunnen besparen. Niet het meest sexy onderwerp, maar wel een kostenpost die maandelijks terug komt en dus eentje om rekening mee te houden.

Op Milieu Centraal zocht ik uit hoe je snel energie en dus geld kunt besparen. In ons huishouden blijkt de wasdroger een energievreter te zijn die al gauw zo’n 7% van het totale stroomverbruik voor zijn rekening neemt. De beste manier om energie te besparen is dan ook om geen droger te gebruiken. Een gezin kan €80 tot €110 per jaar aan elektriciteitskosten besparen door een waslijn te gebruiken in plaats van een droger. Maar dat vind ik persoonlijk in een huishouden met twee volwassenen en twee kinderen een no go. Dus zocht ik uit wat én hoe ik kan besparen als ik wel een droger gebruik.

Op dezelfde site vond ik een aantal bruikbare tips:

  • Goed centrifugeren van het wasgoed voor het de droger ingaat, bekort de droogtijd en scheelt dus energie.
  • De beste energie bespaartip op het gebied van wasdrogers? Kies een warmtepompdroger. Met een A++ warmtepompdroger bespaar je €45 per jaar. Hij is zo’n 70% zuiniger dan een gemiddelde afvoer- of condensdroger.
  • Koop een wasdroger met dezelfde capaciteit als de wasmachine, dan kun je altijd een volle trommel was drogen. Voor een gezin met kinderen wordt 7 kg aangeraden.
  • Pluisjes en stofjes hopen zich op in de wasdroger en dit heeft een negatief effect op het energiegebruik. Je bespaart dus al simpel energie door na elke droogbeurt het pluizenfilter schoon te maken.
  • Zet de wasdroger ook echt uit als je hem niet gebruikt. Dus let op of alle lampjes wel uit zijn.

Ben je toe aan een nieuwe droger? Koop dan vooral een zuinige
Wij kochten zo’n twee jaar geleden zelf een nieuwe droger en helaas hebben we ons toen meer door de prijs dan door het energieverbruik laten leiden. Ook kochten we geen warmtepompdroger, maar een gewone (dat is er een zonder warmtepomp) condensdroger. Spijt! Die is dus 55% minder zuinig! Zo’n warmtepompdroger is dan wel duurder in aanschaf, maar verdient zich in de loop van de tijd dus terug. Was ik uiteindelijk toch goedkoper én milieuvriendelijker uit geweest..

win een droger

Win een droger
Mocht jij nu, net als ik twee jaar geleden, direct naar de winkel rennen voor een nieuwe droger, doe je voordeel dan met de besparingstips die ik je hier geef! En een extra tip: bezoek je een van deze winkels tussen 15 oktober en 15 november 2015, dan maak je ook nog eens kans om het aankoopbedrag van je nieuwe droger terug te winnen.

doe de energiecheck en win een droger

Heb je nu geen geld voor een nieuwe droger. Doe dan snel Hier de energie-check, want iedereen die een check doet maakt kans op een spik-splinter-nieuwe droger!

Klik hier voor de voorwaarden en om te zien hoe het werkt.

[ssba]

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.