Lezen of leren lezen met Borre boekjes

Heb jij een kleuter thuis? Dan is de kans groot dat je kind thuis is gekomen van school met een Borre-boekje. 350.000 Kleuters van 6.000 aangemelde scholen hebben namelijk dit boekje ontvangen. Ook onze kinderen kregen dit boekje cadeau in groep 1 en 2. De Borre-boekjes hebben we de afgelopen jaren veel voorgelezen. Sinds Job heeft leren lezen, leest hij ze zelf ook graag.

Borre leesclub, Borre boekjes

Het verhaal van de Borre Leesclub is best bijzonder, vind ik. Terwijl de belangstelling voor boekenclubs enorm afnam, startte Stefan Tijs (illustrator) samen met zijn broer Mark (ondernemer) en zus Isabel (kinderpsychologe) de Borre Leesclub. “Van begin af aan”, zegt Stefan, “wilden wij meer dan zomaar wat leuke kinderboeken maken. Isabel zorgde voor de aansluiting bij het leesonderwijs. Inmiddels biedt de Borre Leesclub een totaalconcept aan waarmee ouders hun kinderen op speelse wijze kunnen helpen om betere lezers te worden.”

Pakket voor beginnende en gevorderde lezers

Wat ik persoonlijk niet wist, is dat Borre een boekenpakket heeft voor verschillende leeftijden. Kinderen uit groep 1, 2 en 3 (kleuters en beginnende lezers) krijgen maandelijks twee geïllustreerde boeken met harde kaft en digitale versies voor de tablet, plus het Borre Clubblad met educatieve taalspelletjes, puzzels en oefeningen.

Kinderen van 8 tot en met 12 jaar (gevorderde lezers) krijgen maandelijks eveneens twee papieren boeken met een digitale versie (het niveau is afgestemd op de groep waarin je kind zit). Daarnaast kunnen ze als reporter meedoen in Borres geheime club. De geheime club heeft een clubblad, Walkie Talkie en voorziet je kind elke maand van opdrachten waarin ook plusklas-thema’s als geschiedenis en natuurkunde aan bod komen. Via een online (beschermde) community kan je kind opdrachten delen met andere clubmembers. Een lidmaatschap van de Borre Leesclub kost 11 euro per maand.

Omdat de Borre Leesclub 10 jaar bestaat, heeft Barry Atsma voor de kinderen van groep 1, 2 en 3 zelfs 38 verhalen ingesproken. In de gratis app ‘Borre Leesclub’ zitten standaard twee luisterboeken. Als je kind lid wordt, verzamel je dus in de app de digitale (luister)boeken. En welke moeder luistert er nu niet graag naar Barry? Zo jammer dat Job al in groep 4 zit… 😉

Win een jaarabonnement Borre Leesclub

Wie jarig is, trakteert! Dat doet de Borre Leesclub dus ook! We mogen aan één van onze lezers een jaarabonnement ter waarde van 132 euro weggeven. Je ontvangt twaalf maandelijks zendingen met twee boeken, het Borre clubblad en digitale versies van de boeken voor je tablet. Plus bij het groep 1,2 en 3 pakket nog de ingesproken boeken. Bij de eerste zending ontvang je ook nog een verzamelcassette waar je alle boeken in kunt doen.

Borre Leesclub

 

En de winnaar is: 

Demi van de Pol uit Wekerom

Gefeliciteerd! We geven je gegevens door aan Borre Leesclub. Zij nemen contact met je op.

[ssba]

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.