By 28 januari 2015 Read More →

Winactie Superhelden van Kurunegala

De Superhelden van Kurunegala zijn geboren uit de dromen van kinderen uit Kurunegala, een plaats in Sri Lanka. Ontwerpster Alexa Lixfeld vroeg kinderen tussen de zes en acht jaar hun held te beschrijven. Hier zijn zes eigenzinnige karakters uit voortgekomen. Aan het uiterlijk kan je al zien waarom deze helden bijzonder zijn, maar de kinderen kunnen de rest van de krachten wakker toveren met hun verbeelding. De Superhelden (ca. 30 cm) zijn gemaakt van 100% handgeweven katoen en geverfd met veilige kleurstoffen. Ze zijn ecologisch, duurzaam en lokaal handgemaakt volgens fairtrade standaarden (CE gecertificeerd).

kinderen maken tekeningen

Superheld pop

superheld pop van superheldtekening superman

Sociaal, ecologisch en duurzaam

Om het project op lange termijn te laten slagen is er een stichting opgezet: de Selyn Socio-Economic Development Foundation, met als doel om lokale vrouwen te helpen om een beter leven voor hun families en kinderen te creëren, ongeacht klasse, geloof of geslacht. Vrouwelijke werknemers worden middels deze stichting gestimuleerd om zelfstandig te werken. Lixfeld staat bekend om haar ontwerpen waarbij de weg net zo belangrijk is als de bestemming. Haar ontwerpen worden gezien als echte storytellers.

De superhelden van Kurunegala zijn o.a. verkrijgbaar via Goods.

poppenmaken superhelden

De winnaar van de superheld pop SUPERMAN is:

Marc de Raden

Stuur je even een mailtje naar de [email protected] voor je adresgegevens? Sturen we de superman pop naar je op.

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Meer info

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>