By 11 december 2018 Read More →

Poes en Snoezie: prentenboek vol met kattenkwaad

Een prentenboek over kattenkwaad. Toen Job nog klein was, kon hij erom schateren tot en met. Met van die kleine, guitige oogjes keek hij je dan aan. Ja, ondeugend zijn, dat vond onze kleine man geweldig.

De prentenboek tijd is hier helaas over. Maar je begrijpt dat als ik een boek krijg toegestuurd dat over kattenkwaad gaat, dat ik direct aan ‘vroeguh’ moet denken. Oma talks! 😉

Op zoek naar meer kinderboeken inspiratie? Kijk dan hier!

Review Poes en Snoezie, Stop de tijd!

Het boek gaat over Poes, een grijs, stoer katje, die nergens bang voor is en Snoezie, een stevige, lieve, rode kater, die vooral van eten houdt.

Poes en Snoezie zijn dikke vrienden. Op een dag vertelt Poes aan Snoezie dat hij een bijzonder trucje kan. Als hij ‘1, 2, 3, stop de tijd’ roept, staat de hele wereld stil. Dat biedt natuurlijk interessante mogelijkheden voor de ondernemende en best ondeugende Poes. Snoezie twijfelt nog even, maar gaat al snel mee in het uithalen van kattenkwaad. En zo beleven ze een heleboel avonturen.

 

Prentenboek over kattenkwaad

Dit leuke prentenboek (voor kinderen vanaf 3 jaar) gaat vooral over het kattenkwaad dat Poes en Snoezie uithalen. Ook vriendschap staat centraal. Samen dingen delen en avonturen beleven.

Het boek is geweldig geïllustreerd met grote tekeningen met veel details, zonder te gedetailleerd te zijn. Snap je wat ik bedoel?

Er valt veel te zien, maar je blik gaat tijdens het lezen van het verhaal vooral naar de verhaallijn. Vind ik altijd prettig. Zo is er de volgende keer als je het boek leest, nog genoeg nieuws te bekijken. Of wat ik ook graag deed, was Job laten vertellen over wat hij zag. Vaak was dat dan een combinatie van de verhaallijn en zijn eigen fantasie. Eindeloos genieten!

Ik vind het een geslaagd boek! Is jouw kind ook dol op kattenkwaad uithalen? Of kan het genieten van kattenkwaad van een ander? Dan is dit boek een aanrader.

Je kunt het boek hieronder bestellen of meedoen aan onze winactie onderaan dit artikel.

Bekijk en bestel hier

Poes en Snoezie Stop de tijd! – Belinda Jordens en Marloes Kemming – Uitgeverij De Vier Windstreken

Poes en Snoezie zijn dikke vrienden en toch best verschillend. Maar kattenkwaad uithalen kunnen ze samen als de beste. Mooi geïllustreerd prentenboek.

Winactie

Ik geef het boek wat ik heb ontvangen weg. Zo kun je meedoen!Morgenochtend (woensdagochtend) staat de post voor dit boek op Instagram. Volg je me daar trouwens al?

Like de post en laat een leuke anekdote over het kattenkwaad van jouw kind achter.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.