Zonbescherming voor kinderen enorm belangrijk! Met tips.

Iets waar ik thuis echt gebrand op ben, is het dagelijks gebruik van zonnebrandcrème. Mijn tips voor zonbescherming voor kinderen heb ik op een rij gezet.

Iets waar ik thuis echt op hamer, is het dagelijks gebruik van zonnebrandcrème. Het liefst meerdere malen. Zeker sinds ik van dichtbij heb meegemaakt wat het effect van een melanoom is, ben ik erop gebrand dat Job me goed insmeer. Vroeger vond ik het echt een struggle. Job stond nooit stil. Zat te zeuren over dat het zo lang duurde. Voor zonbescherming voor kinderen heb ik wat handige tips op een rij gezet.

Want je kind tegen de zon beschermen is enorm belangrijk. Bij kinderen en jongeren gaat de celdeling namelijk veel sneller dan bij ouderen. Dat gaat zo snel dat beschadigde huidcellen zich niet kunnen herstellen voordat ze zich weer gaan delen. Daardoor hebben ze een verdubbelde kans op een melanoom op latere leeftijd. Je kind goed insmeren is dus echt nodig! Daarnaast zijn er ook nog wat andere tips om je kind te beschermen tegen de zon.

zon, kinderen, zonnebrand, tips insmeren

Tips voor zonbescherming voor kinderen

  • Bij ons staat de zonnebrandcrème standaard in het zicht in de badkamer. Daardoor hoort zonnebrandcrème bij ons echt bij het ochtendritueel. Als Job (bijna 12) ’s ochtends zijn tanden poetst, smeert hij zichzelf in en vraagt hij ons om de plekjes te doen waar hij niet bij kan, bijvoorbeeld zijn rug.
  • We hebben zowel een tube boven als beneden staan. Eigenlijk staat hij bij ons in de zomer standaard op het hoekje van het aanrecht. In het zicht, waardoor we ons tussendoor ook nog een keer insmeren. Regelmatig zijn er aanbiedingen bij drogisterijen met 1+1 gratis. Wij gebruiken thuis de producten van Biodermal (zat ooit in een perspakket en beviel goed) en die koop ik jaarlijks meerdere malen in een 1+1 aanbieding.
  • Smeer je kind volledig in voordat het kleding aantrekt. Gewone kleding laat UV-straling door. Een t-shirt heeft een gemiddelde beschermingsfactor van 10, te weinig dus.
  • Is je kind jonger? Maak er dan een spelletje van. Laat je kind zelf de armen insmeren (jij checkt of alles bedekt is). Stippen op het gezicht maken voor de spiegel is vaak garant voor lol. Of een zonnetje op de buik maken. Ik zette Job ook vaak op een laag krukje. Bleef hij mooi stil staan. 😉
  • Vergeet bij kort of geschoren haar de randjes niet. Denk aan hals en oren.
  • Maak voor stranddagjes gebruik van UV-werende (bad)kleding. Dat is een perfecte zonbescherming voor kinderen en tegenwoordig zijn de outfits ook erg leuk. Vergeet niet dat zodra het pakje uit is, die plekken gevoeliger voor verbranding dan de huid die al in aanraking is geweest met de zon.
  • Gaat je kind zwemmen? Vergeet dan niet opnieuw in te smeren. Na zwemmen en afdrogen is het grootste gedeelte van de zonbescherming weg.
  • Vermijd tijdens de heetste uren de zon. Ga lekker picknicken in de schaduw of ga onder een parasol zitten.

Geniet van de zon, maar zorg dat je kind (en jij) niet verbrandt!

Heb jij nog een handige tip voor zonbescherming voor kinderen? Deel hem met ons op Facebook, zodat andere moeders daar ook profijt van hebben.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Vakantie

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.