Jouw kind ook dol op gadgets? Dan is dit een aanrader!

“Mam, zeg eens iets?” Job loopt mijn kantoor binnen waar ik druk aan een artikel zit te werken. “Hi Job, wat wil je dat ik zeg dan?” Enkele seconden later hoor ik mijn eigen stem terug die vervormd is tot een robot. Ik kijk op en hoor én zie een schaterend jongetje.

Job, net als zijn vader een enorme gadgetfreak, heeft sinds anderhalve week een nieuw speeltje. Een smartwatch voor kinderen: de VTech Kidizoom Smart Watch Connect. Al maanden wijst hij hem aan bij de lokale speelgoedwinkel onder het mom ‘dat lijkt me echt een gaaf ding!’. In het kader van verantwoord opvoeden, roep ik dan ‘Tuurlijk, schat. Dan moet je daarvoor sparen’ of ‘Weet je wat, dan zet je dat op je verlanglijstje voor je verjaardag’. Lekker laf natuurlijk, maar ja, Job ziet elke week wel  nieuwe gadgets…

Wat boft hij toch met een moeder die regelmatig iets opgestuurd krijgt met de vraag of ze het wil testen. 😉 Deze keer kwam er per mail de vraag of ik de Kidizoom Smart Watch Connect wil testen. Heel flauw (en ook dom) vroeg ik aan hem of hij dat voor MoodKids wilde doen. Makkelijk scoren! Ik werd meteen afgestraft. Een week lang rende hij -als de deurbel ging- naar de voordeur onderwijl roepend ‘Daar komt mijn VTech Kidizoom Smart Watch Connect!’ (en ook écht zo!). Om vervolgens weer af te druipen als dat mijn nieuwe schoenen of een lp van zijn vader was. Totdat het eindelijk kwam. Het pakketje werd nog net niet uit de handen van de bezorger getrokken.

Review smartwatch voor kinderen

Meteen werd de verpakking opengetrokken en de smartwatch aangesloten op de pc om hem op te laden. De eerste keer duurt dat zo’n 3 uur. Dat zijn 3 lange uren in de ogen van een 7-jarige, kan ik je vertellen! Het horloge werd direct om zijn pols gedaan. Ik mompelde nog of dat verstandig was. Of we er eerst niet even samen naar moeten kijken. Dat blijkt echt niet nodig te zijn. Meteen een eerste pluspunt! De smartwatch is enorm kindvriendelijk. Met een grote homeknop aan de ene zijde en een foto/film knop aan de andere zijde, kan er bijna niks misgaan.

Vtech Kidizoom smartwatch

De smartwatch is uiteraard te gebruiken als horloge, zowel digitaal als analoog. Ook zit er een timer, wekker en stopwatch op. Leuk detail is dat je zelf het geluid kan instellen. Zelfs een gesproken boodschap behoort tot één van de mogelijkheden. Wij horen nu ’s ochtends; ‘Job wakker worden!’. Daarbij moeten we hier thuis een beetje oppassen wat we zeggen. Want voordat je het weet, heeft Job er een geluidsfragment gemaakt en hoor je je stem terug als slak, robot of als een echo. Dat heeft zelfs onze slager ervaren. 😉

Foto’s en video’s maken, is één van de functionaliteiten die hier het meest wordt gewaardeerd. De camera zit aan de bovenzijde van het horloge. Je kind kan het horloge daarom om de pols houden terwijl er gefotografeerd en gefilmd wordt. Handig, want daardoor slingert het horloge ook minder snel rond en raakt het niet zo snel kwijt. Foto’s kun je verfraaien met effecten. Hieronder zie je enkele foto’s die Job heeft gemaakt. Leuk toch!

Vtech Kidizoom smartwatch foto's, review smartwatch voor kinderen

(Van links naar rechts met de klok mee: Binck: de nieuwe pup van zijn beste vriendje, de kraai op zijn hut, onze tuin en zijn hut van binnen)

De gemaakte foto’s en video’s plaats je gemakkelijk op de pc. Job heeft inmiddels al wel ervaren dat het belangrijk is dat hij zijn pols stil houdt. Als hij dat doet, is de kwaliteit van de foto’s echt okay!  De video heeft wat meer grove pixels. Die videokwaliteiten hebben nog wat meer ontwikkeling nodig. Het beweegt te snel. Maar het leuke is dat hij dat ook zelf ervaart bij het terugkijken op de pc. Job oefent dus rustig door! Dit is één van de video’s die Job inmiddels al heeft gemaakt.

https://youtu.be/kc6C1BNruzY

Verder zitten er drie spelletjes op (inzicht en reactiespelletjes). Via Explor@Park, het programma speciaal ontworpen voor VTech-producten die met het internet worden verbonden, kun je extra activiteiten voor een product downloaden en kun je bestanden toevoegen of verwijderen. De keuze qua extra spelletjes vind ik nog wel wat beperkt, maar ik heb begrepen dat deze regelmatig worden aangevuld.

De VTech Kidizoom Smart Watch Connect is een leuke en veilige smartwatch voor kinderen om ze (verder) kennis te laten maken met de digitale wereld. Fantasie en techniek worden op een goede manier gekoppeld. Job is nog steeds razend enthousiast en erg blij met zijn smartwatch. Ook een groot pluspunt vinden wij, als ouders? Er zit een volumeknop op deze smartwatch. 😉

adviesverkoopprijs 49,95 euro

Winnaars VTech Kidizoom Smart Watch Connect

blauw: Mirelle Rouw

roze: Bettie Kruse

Ik geef jullie gegevens door aan VTech. Zij zullen de Kidizoom Smart Watch Connect naar jullie opsturen. Veel plezier ermee! Het is hier nog steeds een groot succes!

Bekijk hier onze andere winacties!

 

[ssba]

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.