Advertisement

Speelgoed ontdekken op je eigen manier

Is er een ouder in Nederland die het merk Fisher Price niet kent? Ik denk het niet. Voor de zekerheid, even de volgende concrete opsomming: het zijn steevast vrolijk gekleurde en stevige producten. Het merk heeft voor baby’s, peuters en kleuters in iedere ontwikkelingsfase geschikt speelgoed.

Speelgoed ontdekken op je eigen manier
Wat mij enorm aanspreekt van het speelgoed van Fisher Price is de filosofie erachter. ‘Ontdekken door te spelen én ontdekken op je eigen manier’. Het speelgoed sluit aan bij de ontwikkelingsfases van kinderen, maar ‘duwt’ kinderen qua spel niet perse in een bepaalde hoek. Er is niet een goede of slechte manier om met speelgoed te spelen.
En dat vind ik fijn!  Gewoon je kind, kind laten zijn en aansluiten bij haar eigen ontwikkelingsfase.  Het ene kind is bij het ene aspect nieuwsgieriger en sneller dan het andere kind. Dus wél kinderen speelgoed aanbieden dat plezier biedt en de nieuwsgierigheid prikkelt, maar níet sturen in hoe er gespeeld moet worden. Kinderen de ruimte geven om zelf te ontdekken (=te leren). Dat ook nog eens op hun eigen tempo.

Review eerste blokken van Fisher Price
Van Fisher Price kregen wij de vraag of wij ‘Baby’s Eerste Blokken’ uit de Little Discoveries lijn wilden testen. Tuurlijk! We ontvingen per post een stevige rode emmer met gele sorteerdeksel en handvat. In de emmer zitten 10 blokken in verschillende vormen. Elke vorm zit twee keer in de emmer.

Onze kids zijn te oud voor deze review. Dus we leenden Sam-Jolie, Nicole’s kleine nichtje. Sam is 7 maanden jong. De blokkendoos is geschikt voor kinderen van 6 tot 36 maanden. Dat bleek wel, want Sams grote broer Pepijn (32 maanden) maakte van de blokkendoos een soort handtas. En ging er meteen mee aan de haal. 😉

De test
Ons doel van deze review? We wilden kijken of ‘Baby’s Eerste Blokken’  aansluit bij de filosofie ‘ontdekken door te spelen en ontdekken op je eigen manier’.

 

We hebben Sam op een kleed gelegd en de blokkendoos naast haar geplaatst. En zijn er rustig naast gaan zitten. Al snel stak ze haar handje in de gele vormendeksel bovenop en trok de emmer om. Ze had duidelijk een blokje vast, maar de deksel los maken was voor haar nog te lastig. Deze zit overigens vrij los en is voor oudere kinderen gemakkelijk te verwijderen.
De deksel heb ik voor haar losgemaakt en de emmer is weer neergelegd zoals hij lag. Meteen graaide ze naar de blokjes (mooie felle kleuren!). Greep vervolgens een blokje vast met haar hand en rolde van haar buik op haar rug. En jawel, stak hem in haar mond.
Rolde weer terug en graaide tussen alle blokjes. Pakte er twee tegelijk, rolde weer terug. Sloeg met de blokjes tegen elkaar (hé lawaai!), stak ze weer in haar mond, legde ze naast zich neer en rolde weer terug.
Het principe van vormen in de vormendeksel stoppen, is voor dit kleine meisje nog een stap te ver. Maar ze vermaakte zich prima met de blokkendoos. Dus het gegeven ‘geschikt voor kinderen van 6 tot 36 maanden’ klopt echt wel!

Fisher Price maakte zelf ook een leuke video. Kijk maar eens.

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.