By 10 september 2016 Read More →

Spannend, ringen werpen in het donker!

Ringen werpen blijft leuk! Vooral in het donker. Uit het boekje '101 dingen om buiten te doen' haalden we deze leuke en voor kinderen spannende activiteit. Lees hier hoe makkelijk je dit spel maakt.

In de vakantie of soms in het weekend komt het weleens voor dat Job (te) laat naar bed gaat. En wow, als het donker wordt. Dan heeft hij helemaal het ultieme ‘ik ben groot’-gevoel. Dit spelletje uit het boekje ‘101 dingen om buiten te doen‘ verhoogt de feestvreugde. 😉

ringen-gooien-in-het-donker-2

Ringen werpen in het donker

Wat heb je nodig:

  • 6 lege plastic flessen met dop (lange smalle flessen -bijvoorbeeld van spa rood- zijn het handigst)
  • 6 glowsticks
  • per speler 6-9 glowsticks en 3-6 verbindingsstukjes

Zo maak je het:

  • Vul elke plastic fles voor 3/4 met water. Breek en schud de glowsticks om ze te activeren. Doe er eentje in elke fles. Schroef de dop op de fles.
  • Elke speler krijgt 6 glowsticks en 3 verbindingsstukjes. Buig en schud de glowsticks en verbind twee glowsticks met elkaar tot een ring. Iedere speler krijgt drie ringen. Om het spel ietwat eenvoudiger te maken, kun je ook 3 glowsticks met elkaar verbinden. Zo wordt de hoepel groter en het gooien makkelijker.
  • Zet de flessen ca.30 cm uit elkaar in een driehoek. Beslis van hoe ver jullie gaan gooien en trek daar een lijn.
  • Spelen maar! Gooi om beurten met de ringen en scoor zoveel mogelijk punten. Voor elke ring die om een fles gaat, krijg je drie punten. Voor elke ring die een fles raakt, krijg je één punt.

NB. Ik heb ook maar even een foto overdag gemaakt voor de duidelijkheid…

ringen-gooien-in-het-donker

 

Boek 101 dingen om buiten te doen

‘101 dingen om buiten te doen’ is het bucketlistboek met activiteiten om buiten te doen voor kinderen. Een heel leuk, vrolijk vormgegeven boek met 101 activiteiten voor alle seizoenen. Denk aan: maak zelf een hangmat, bouw een insectenhotel, maak een sneeuwengel, bloemen persen et cetera. Heb je een activiteit gedaan? Dan kun je deze onderaan afvinken.

Bestellen: 101 dingen om buiten te doen – Sue Grabham – uitgeverij Lannoo – 9,99 euro

 

101 dingen om buiten te doen

In dezelfde reeks verscheen ook: 101 dingen die je moet doen voor je 12 bent.

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.