By 29 augustus 2015 Read More →

Gaan als een raket!

Tjonge, de zomervakantie is alweer voorbij. De tijd is omgevlogen. Job vond dat niet altijd. Het ‘ik verveel me zo’-riedeltje begon de laatste week zo af en toe de kop op te steken. Kasten vol speelgoed en niks om mee te spelen. 😉 Tijd voor wat (goedkope) DIY’s.

Ik bedacht dat we wel een raket konden maken. Dat leek hem ook wel wat. We maakten er één met een ballon. Of beter gezegd; hij deed dat. Gezeten aan mijn werktafel, knutselde hij erop los. Jeuh, dat was weer een vakantiedag!

Raket maken van een ballon

raket maken van een ballon

Nodig:

– (glad) draad, ik gebruikte geplastificeerd wasdraadlijn

– (breed) rietje

– ballon

– stiften

– schaar

– plakband

zakklem

Haal de (was)draad door het stukje rietje. Maak de draad vast aan twee punten op de hoogte van je kind. Blaas de ballon op en zet deze vast met een zakklem. Laat je kind een raket of vliegtuig op de ballon tekenen. Plak de ballon vast aan het rietje met twee stukjes tape. Haal de zakklem eraf. En daar gaat je raket!

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, focust ze zich nu volledig op MoodKids.

Simple Share Buttons