Blaasvoetbal voor een binnen speeldag

Het is weer zo’n regenachtige of koude dag!  Een binnenspeeldag. Op een of andere manier wordt er dan veel sneller geroepen ‘ik verveel me zo!’.  Tijd dus voor een nieuw spel dat binnen gespeeld kan worden. Blaasvoetbal bijvoorbeeld! Het spel kun je met z’n tweeën spelen, maar ook met teams. Wat dacht je van een heuse blaasvoetbalcompetitie? Okay: aan de slag!

blaasvoetbal, voetbal blazen, voetbal binnen spelen

Wat heb je nodig?

  • Tafeltjes
  • Stukje touw
  • Duplo/LEGO/bouwstenen of doosjes
  • Pingpongbal (Geen pingpongbal in huis? Een licht stuiterballetje kan ook)
  • Rietjes
  • Kookwekker

1. Zorg voor een stevige ondergrond. Een tafel op kinderhoogte werkt het prettigst.  Ik had nog twee oude Ikea-tafeltjes staan, die zijn prima. Bind de poten even aan elkaar vast met een touwtje, zodat ze tijdens het spel niet uit elkaar kunnen schuiven.

2. Laat je kinderen een veld maken door een opstaande rand te maken langs de randen van de tafel. Dit voorkomt dat de bal eraf valt tijdens het spelen. Dat kan met Duplo, LEGO, bouwstenen of doosjes.

3. Maak een goal aan elke kant van de uiteinden van de tafel.

4. Iedere speler krijgt een eigen rietje. Wij gebruiken de brede smoothierietjes van de Ikea.

5. Zet de kookwekker op 5 minuten. Leg de pingpongbal in het midden van de tafel. Bij ‘start’, probeer je de bal in de goal van de tegenstander te krijgen.

6. De regels:
– Je mag de bal niet met je vingers of het rietje aanraken.
– Als er een doelpunt gemaakt is, gaat de bal weer naar het midden van de tafel. De speler die een goal scoorde, mag als eerste blazen.
– Als je de bal van de tafel laat rollen, mag de tegenstander vanaf die plaats de bal er weer inrollen.

7. Wie na 5 minuten de meeste goals heeft geblazen, is de winnaar.

Let the games begin! Veel plezier!

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.