Deze moestuin kalender kun je gratis downloaden

Heb jij al een moestuin of een moestuin bak? Wij gaan thuis voor de moestuin bak dit jaar. Aangezien ik niet echt groene vingers heb en zeker geen ervaring met een moestuin, lijkt het me handig om een moestuin kalender te hebben. Dan weet je wanneer je welke zaadjes je moet zaaien of planten. En hoe dat moet. En weet jij hoe je bijvoorbeeld een tomatenplant moet verzorgen? En nog belangrijker, enig idee wanneer je je groenten kunt oogsten?

Moestuin kalender

MAGGI heeft een geweldig moestuintje kalender die je gratis kunt downloaden op hun website. De kalender verandert elke twee weken en heeft in totaal zes instapmomenten. Een instapmoment is het moment waarop je begint met zaaien. Want wie in juli begint, stopt andere zaadjes in de grond dan wie in april al aan de slag gaat met het moestuintje. Van 9 tot 31 maart vind je bijvoorbeeld deze kalender op de site.

moestuin vakken, moestuin kalender

 

Wat ik heel leuk vind, is de uitleg per groenten. Op een leuke manier wordt van elke groente uitgelegd wat de plek in de moestuin bak is, hoe je ze zaait of plant. Hoe je de plantjes verzorgt en wanneer je kunt oogsten. Zie hieronder de uitleg van rucola.

rucola. moestuin kalender

Als ik zo geen groene vingers krijg met een gezonde opbrengst van mijn moestuintje dan weet ik het ook niet meer.

PS Wil jij een moestuin bak t.w.v. € 105,- winnen? Check dan onze Facebook actie. Je kunt meedoen tot en met 19 maart.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Moestuin

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.