By 15 oktober 2015 Read More →

Zo verander je eenvoudig het thema van de kinderkamer

In de woonmaand oktober laten we ons weer volop inspireren door allerlei nieuwe woontrends. Als je de basis neutraal houdt en je accessoires aanpast is jouw huis in no-time weer helemaal up-to-date. Dit geldt natuurlijk ook voor de kinderkamer. Want je zult de eerste niet zijn wiens zoon eerst fan is van piraten, daarna Freek Vonk adoreert om vervolgens helemaal wild te worden van voertuigen. En natuurlijk moet zijn themakamer dan ook meteen worden aangepast!

Een themakamer aanpassen doe je zo:

Als je de basis van een kinderkamer neutraal houdt kun je met wat thema accessoires iedere keer een andere sfeer creëren. Dus als je het een beetje slim aanpakt kun je met een klein budget vrij eenvoudig van themakamer wisselen. Hieronder geven we je voorbeelden van producten welke erg geschikt zijn om te gebruiken voor thema kamers. We hebben steeds gekozen voor de themakamers bos, prinsessen, voertuigen en piraten.

#1 Muurstickers
Met muurstickers kun je eenvoudig en snel een mooie eyecatcher creëren. Muurstickers kun je gemakkelijk verwijderen zonder het oppervlak te beschadigen. Wel zo fijn als je geregeld de sfeer van je kamer wilt aanpassen.

thema kamer aanpassen muurstickers

Muursticker Weetje: Wist je dat je muurstickers op vrijwel alle gladde oppervlaktes kunt plakken? Dus denk naast muren ook eens aan deuren, ramen, spiegels en kasten.

#2 Kapstokjes en haken
Een leuke kinderkapstok is altijd handig en een betaalbaar kinderkameraccessoire om je themakamer mee aan te kleden.

themakamer aanpassen wandhaken

Kapstok Weetje: Kinderen vinden het prettig om dingen zelf te doen. Laat ze ’s-Avonds daarom alvast de kleding uitzoeken en ophangen! voor de volgende dag. Scheelt je in de ochtend een hoop (s)t(r)ijd!

#3 Zitten en opbergen
Sierkussens, poefjes en opbergmanden fleuren iedere kinderkamer op. Met een nieuwe kussensloop om je sierkussen geef je een zo een andere draai aan je themakamer. Zo ook met een poefje of opbergmand in stijl.

opbergen themakamer

Kussen weetje: Met meerdere kussens creëer je zo je eigen knuffelhoek. Lekker luieren op bed of in een hoekje van de kamer tussen de kussens!

#4 Andere accessoires
Natuurlijk kun je ook andere accessoires wisselen. Denk ook eens aan boekensteunen, lampen of schilderijtjes!

themakamer voorbeelden

Kids Decoshop is aangesloten bij de MoodKids Webshopgids

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Trend, Kinderkamer

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.