Underlayment | OSB | Kurk in de kinderkamer

Underlayment | OSB | Kurk in de kinderkamer

credits zie hieronder

Underlayment | OSB | Kurk in de kinderkamer

De eerste keer dat ik underlayment gebruikt zag in een interieur was in een conceptstore in Amsterdam. Er stonden mooie tafels en kastjes van underlayment hingen aan de muur. Ik vond het prachtig. Het gaf een mooie cleane uitstraling, zeker in gebruik met lichte kleuren. Underlayment wordt opgebouwd uit dunne lagen hout. Het wordt op elkaar geplakt waardoor je aan de zijkant de verschillende houtlaagjes ziet. Het is een betaalbaar materiaal, dat makkelijk te verwerken is tot bedden, kastjes of speelhuizen.

Ook OSB is een plaatmateriaal dat steeds vaker gebruikt wordt in het interieur. Het is een sterk en zeer goedkoop plaatmateriaal (een plaat van 244 cm x 122 cm kost bijvoorbeeld rond de € 21,00) dat gemaakt is van houtvlokken die verlijmd zijn. Het geeft een stoere uitstraling op de kinderkamer. Denk eens aan wandplankjes. Of maak een hoofdbord van één van deze materialen. Met een plank aan de zijkant van het bed gemonteerd, krijg je een heel ander bed! OSB en underlayment zijn bij elke bouwmarkt te verkrijgen. Let op: er zijn verschillende soorten underlayment, de één is duurder dan de ander. Een verschil in uitstraling kan bijvoorbeeld het aantal vlammen in het hout zijn.

TIP: Hier bij Jongeneel.nl zie je o.a. wat verschillende soorten underlayment.

Een ander materiaal dat terug van weggeweest is, is kurk! En hoe! Ikea heeft inmiddels een hele lijn met kurk ontwikkeld; Sinnerlig. Kijk maar eens, heel gaaf! Kurk is een 100 % ecologisch verantwoord materiaal, de boom wordt niet gekapt, maar ‘geschild’. Kurk heeft een hoge isolatiewaarde en het is brand- en vuurvertragend. Voor deze DIY is een hele wand bekleed met kurk, prachtig om ook op de kinderkamer te doen! En mooi en nog praktisch ook, een metershoog prikbord voor alle kinderkunst!

kurk in de kinderkamer

TIP: Bij de Kurkspecialist.nl koop je o.a. kurk op de rol.

Succes!
Groet Myrthe www.studiosoet.nl

kurk kinderkamer

CREDITS:
1  Bibelotte.nl
2 decocrush.fr
3 julieansiau.com  
4 mommodesign.com

DIY: cameralink.com

[ssba]
Posted in: Trend, Kinderkamer

Auteur:

Myrthe, werkt als stylist onder de naam Studio Soet en is tevens eigenaar van de webshop Soetwaren. Zij woont in de Zaanstreek met jeugdliefde Bert en dochter Raven (2003), zoon Zep (2005) en zoon Jip (2010). Doet graag 1000 dingen tegelijk en houd van imperfectie! Maakt dolgraag fotoproducties voor webshops, merken of voor Moodkids. Houdt van kindermode en 'living with kids', kan niet zonder mooie beelden! Tijdschriftenmaniak, vrolijk, ontembare wilskracht en passie, soms wat manisch, maar ooooh wat houdt ze stiekem van 'druk zijn' ! D-I-Y staat nog net niet op de voorgevel van het huis, want er wordt daar flink wat geklust ! Nu dan ook voor Moodkids, ze voelt zich bevoorrecht met haar vak. Je kunt haar werk zien op Studio Soet/ Soetwaren.