By 15 september 2014 Read More →

DIY Hertengewei

hertengewei van papier maken

Absoluut diervriendelijk is dit DIY Hertengewei want het is gemaakt van papier!

Je hebt nodig:

  • DIY Hertengewei PDF
  • verschillende kleuren karton
  • potlood
  • lijm
  • schaar
  • een paperclip
  • splitnagels (je kunt ook knopen gebruiken)
  • een ketting

Zo doe je dat ; een gewei van papier maken :

Print de PDF en begin met knippen van alleen de buitenste vorm: nr.1 Neem over op karton en knip vervolgens vorm: nr.2 uit. Neem ook deze over op een stuk karton. Als laatste knip je het gewei uit: nr.3. Ook deze neem je over op een stuk karton. Knip de onderkant een stukje in zoals aangegeven op de tekening. Schuif ongeveer één cm over elkaar, zet vast met een drupje lijm, gebruik een paperclip om het op zijn plek te houden en te laten drogen.

Het gewei met de ‘plankjes’ is niet direct op elkaar geplakt maar m.b.v. een 3D effect: hier en daar heb ik een klein stukje dubbel gevouwen karton ertussen geplakt. Daardoor komt het iets omhoog en wordt het geheel wat ruimtelijker. Plak het hertengewei met een drupje lijm bij de oren op zijn plek, wel even goed aandrukken en vasthouden. Splitnagels (of knopen) erdoor halen. Dan de ogen, neus en strikje van restjes karton maken en een ketting aan de achterzijde aan de splitnagels vastzetten (Eventueel versieren met een medaille, bandjes of iets anders leuks dat je in huis hebt).

Het DIY Hertengewei hangt inmiddels tussen nieuwe vriendjes maar is nog een beetje verlegen….

gewei van papier maken

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Trend, Kinderkamer

Auteur:

Denise Beckand is gek op kleur, geeft kleuradvies voor je huis en heeft een blog Becolorand met verhalen over ‘een kleurrijke en creatieve wereld’. Getrouwd met haar jeugdliefde Emiel woont ze in het zuiden van het land. Ze is verslaafd aan creatief bezig zijn, musea bezoeken, films kijken, lekker koken, gek op vogels en rode lippenstift. Papier is haar favoriete materiaal: ’Iedere keer weer ervaar ik het als een klein wonder hoe een tweedimensionaal vel papier tot leven komt onder mijn handen’. Ze is op zoek naar het ongebruikelijke, dat wat je niet verwacht met papier! Wil je zien wat breng dan een bezoek aan Becolorand