By 21 maart 2014 Read More →

DIY: kijkkastje en stolp voor de schattenverzameling van je kind

Is jouw kind een echte verzamelaar? Maak zelf een plastic stolp voor de schattenverzameling van je kind in de kinderkamer. Met Myrthe's uitleg een makkie.

Mijn kinderen zijn gek op verzamelen. Tja goed voorbeeld doet volgen. Al is niet iedereen hier in huis het daar mee eens. 😉

Zep is de grootste verzamelaar, die ziet van alles de schoonheid in. Zo verzamelde hij ooit doppen van flesjes, stenen, takken, veren, edelstenen en schatten uit de zee. Leuk, maar waar laat je het allemaal? We maakten kleine kijkkastjes:  één voor de schatten uit de zee en één voor Zep zijn edelstenen.

Is jouw kind een echte verzamelaar? Maak zelf een schattenkast voor de schattenverzameling van je kind in de kinderkamer. Met Myrthe's uitleg een makkie.

DIY kijkkastje voor je schattenverzameling

Het kastje maakte ik gewoon van vier plankjes. Deze schilderden we in twee kleuren.  Overigens kun je ook prima een fruitkistje of een doosje gebruiken. En ook kant-en-klare houten kastjes kun je op veel plekken kopen. Voor de edelstenenkast knipten we ook wat takken op maat en klemden die in het kastje. Voor het andere kastje knipten we een krokodil door midden en plakten die aan weerszijden van een plankje met foamtape. Lekker gek!

Is jouw kind een echte verzamelaar? Maak zelf een plastic stolp voor de schattenverzameling van je kind in de kinderkamer. Met Myrthe's uitleg een makkie. diy stolp, plastic stolp, schattenverzameling, voor kleine schatten

DIY Stolp voor je schattenverzameling

Om ons rariteitenwandje compleet te maken, maakten we stolpen. Niet van glas natuurlijk, maar van lege petflessen die ik verzamelde. Ik haalde de wikkels eraf door ze in warm water te leggen en knipte ze op maat. Onderbordjes maakte ik van kurken onderzetters, die je ook makkelijk op maat kan  snijden. De stolpen mochten de kids versieren, met verf, masking tape en een afgeknipte ballon die je zo over de onderkant van de fles schuift. In één fles boorde ik een gat , zodat daar een vis in kon hangen. Het werd een bonte verzameling, maar ooh wat staan de schatten van Zep nu veilig en mooi bij elkaar !

benodigdheden, schattenverzameling, petflessen, diy stolp, rariteitenkastje, kijkkastje
Benodigheden:

 • Lege petflessen
 • Kurken onderzetters (o.a. Action)
 • Doos
 • Stanleymesje
 • Boormachine
 • Dubbelzijdig foamtape
 • Tape
 • Verf
 • Ballon
 • Takken
 • Verzamelschatten
 • Diertjes

O ja de poster: De alfabetposter ‘De J van Jongetje’ is overigens te koop bij Soetwaren!

Is jouw kind een echte verzamelaar? Maak zelf een schattenkast voor de schattenverzameling van je kind in de kinderkamer. Met Myrthe's uitleg een makkie.
[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Myrthe, werkt als stylist onder de naam Studio Soet en is tevens eigenaar van de webshop Soetwaren. Zij woont in de Zaanstreek met jeugdliefde Bert en dochter Raven (2003), zoon Zep (2005) en zoon Jip (2010). Doet graag 1000 dingen tegelijk en houd van imperfectie! Maakt dolgraag fotoproducties voor webshops, merken of voor Moodkids. Houdt van kindermode en 'living with kids', kan niet zonder mooie beelden! Tijdschriftenmaniak, vrolijk, ontembare wilskracht en passie, soms wat manisch, maar ooooh wat houdt ze stiekem van 'druk zijn' ! D-I-Y staat nog net niet op de voorgevel van het huis, want er wordt daar flink wat geklust ! Nu dan ook voor Moodkids, ze voelt zich bevoorrecht met haar vak. Je kunt haar werk zien op Studio Soet/ Soetwaren.