By 10 november 2013 Read More →

Finale 101 Karakters bij Piek Hein Eek

Gisteren was het dan eindelijk zover. In de werkplaats van Piet Hein Eek in Eindhoven vond de afsluiting plaats van het Histor initiatief ‘Een kastje 101 karakters’.  Het verfmerk had creatieve consumenten uitgedaagd en gevraagd hun idee voor het ongelakte Piet Hein Eek kastje in te zenden. Ook ik deed mee en zond mijn idee in. Ik werd nog voor de deadline uitgekozen om als blogger aandacht te geven aan deze wedstrijd via blog en social media. Super leuk!

Eerst even een sneak peek uit de werkplaats van Piet Hein Eek voor jullie. Die industriële locatie is zo’n bron van inspiratie dat je er zeker eens naar toe moet gaan als je in de buurt van Eindhoven bent.

101 karakters piet hein eek kastje voor histor

101 karakters piet hein eek kastje voor histor

101 karakters piet hein eek kastje voor histor

Uiteindelijk bleken alle deelnemers winnaars te zijn. De prijs? Een rondleiding van Piet Hein Eek, een lekkere lunch en het zelf geschilderde 101 karakters kastje – een waar collectors item! Histor toonde de trendforecast – de kleurstrends – van de komende 2 jaar en liet weten dat er zoveel leuke reacties op het kastje zijn gekomen dat ze overwegen het kastje als do-it-yourself pakket te gaan leveren. Dit laatste met Histor verf natuurlijk!

101 karakters piet hein eek kastje voor histor

101 karakters piet hein eek kastje voor histor

Piet Hein Eek zelf heeft zich laten verrassen door de inzendingen, hij zei gisteren:

“ Dit is de eerste keer dat ik iets hab ontworpen, dat door een ander afgemaakt moet worden. En dan ook nog eens in 101 varianten. Ik heb vandaag veel bijzondere ontwerpen gezien, fantastisch hoe veel creativiteit een kastje los kan maken.”

 

 

piet hein eek 101 karakters kastje histor door moodkids

Het karakter van mijn 101 kastje laat zich als volgt omschrijven:

PEEK Hein Eek – kastje voor belangrijke spullen met kijkgaten voor nieuwsgierige aagjes.

Van het restafval (geheel in stijl van Piet Hein Eek, hij maakte van zijn restafval ooit de eerste geglazuurde sloophouten tafel) maakte ik sieraden. Op de foto zie je een tashanger en ketting die ik droeg tijdens het event gisteren. De foto van de ketting werd gemaakt door Ingrid van Wood Wool Stool. Wil je net als ik stap voor stap het Histor kastje veranderen en er een PEEK Hein Eek van maken? Volg dan de instructies op de verfplan-PDF.

101 karakters piet hein eek kastje voor histor

101 karakters piet hein eek kastje voor histor

 

Meer over deze zoektocht naar creatieven lees je op: Piet Hein Eek & Histor zoeken 101 Karakters.

Meer info over de Histor wedstrijd vind je op 101karakters.nl

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Trend, Kinderkamer

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.