By 25 april 2013 Read More →

Review BabyBjörn Bouncer

Moodkids nodigde een lezeres uit het wipstoeltje van BabyBjörn te testen. Kim, mama van drie jonge kinderen, reageerde op de oproep “testmoeder gezocht” en schreef haar bevindingen van de voorbije weken even voor ons op: 

babybjorn review, ervaring van een ouder

“Het BabyBjörn wipstoeltje is erg praktisch! Ellie, onze pasgeborene, ligt graag in haar wipstoeltje. Door de zachte stof ligt ze werkelijk “in” het stoeltje en kan niet zo maar wegzakken na een tijdje. Het stoeltje wipt erg gemakkelijk. Met twee grote zussen in huis (4 jaar en 2,5 jaar) verschrok onze kleinste zich wel eens als het stoeltje ongevraagd begon te wippen. Ook onze dochter van 2,5 had geen probleem om in het stoeltje te kruipen en er in te wippen. 

Verder is de BabyBjörn wipstoel licht en kan je het gemakkelijk opbergen; wat meteen handig is als je het mee wil nemen onderweg. De stof kan makkelijk van het wipstoeltje gehaald worden en in de wasmachine gestopt worden. Onze dochter heeft reflux en dat was dan ook meer dan eens nodig. Het was wel jammer dat de stof, na meerdere malen wassen, wat pluisjes vertoonde. 

Zelf zou ik voor een versie kiezen die wat meer kleur heeft, maar het stoeltje pas perfect in het interieur. “

babybjorn review, ervaring van een ouder

Meer dan 50 jaar na de verkoop van de eerste BabyBjörn wipstoel, werd het design van het populaire relaxzeteltje voor baby’s opnieuw aangepast. De BabyBjörn klassieker werd zachter en ronder, waardoor Ellie bijvoorbeeld zo in het stoeltje ligt dat ze in geen geval kan wegzakken. De vernieuwde wipstoel heeft een regelbaar harnas, waar de baby zich comfortabel aan kan vasthouden.

Maar ook al werd het design van de populaire wipstoel vernieuwd, de voordelen van de bekende relaxzetel voor baby’s bleven onaangeroerd. Jonge ouders hebben de handen even vrij terwijl een baby veilig rust of speelt in de ergonomische wipstoel. 

De BabyBjörn wipstoel schommelt al door eenvoudige en lichte bewegingen van de baby, waardoor kleine kinderen al snel worden gemotiveerd hun motorische vaardigheden te ontwikkelen. De wipstoel heeft een gedegen hoofd- en neksteun, waardoor ook pasgeborenen al even in de stoel kunnen rusten. Voor grotere kinderen tot 13 kilo, die zelf kunnen lopen en in de stoel klimmen, kan het harnas verwijderd worden.

Het wipstoeltje heeft drie posities: slapen, rusten en spelen. Het textiel kan in twee richtingen gebruikt worden en kan eenvoudig gewassen worden. De wipstoel kan gemakkelijk vlak gevouwen en vervoerd worden. Je kan het wipstoeltje in verschillende kleuren krijgen, afhankelijk van je interieur. Sinds kort is er ook een versie in biologisch katoen op de markt. 

Meer informatie over de bouncer vind je op de website van BabyBjörn.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>