By 6 september 2012 Read More →

Novel Hospital Toys

Als baby en klein meisje heeft mijn oudste dochter heel wat uurtjes doorgebracht in de wachtkamer van het ziekenhuis. Vrij snel na haar geboorte werd een heupluxatie vastgesteld waardoor ze o.a. regelmatig een echo of röntgenfoto moest laten maken. Gelukkig verlieten wij na ruim anderhalf jaar gezond het ziekenhuis en hoeven we alleen nog maar terug te komen voor een jaarlijkse röntgenfoto ter controle..

Het personeel van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht deed en doet vreselijk haar best om kinderen uit te leggen wat er gaat gebeuren en dat gaat ze redelijk goed af. Maar als een kind vooraf spelenderwijs kan zien wat er gaat gebeuren, werkt dat vast nog beter, daar ben ik wel van overtuigd.

novel hospital, ziekenhuis speelgoed

Novel Hospital Toys is een set speelgoed dat bestaat uit speelgoed modellen van machines, zoals CT, röntgen-, ECHO (echocardiograph), ECG (elektrocardiogram), alsmede een prentenboekje dat uitlegt wat de machines doen. Elk speeltje is voorzien van licht en geluid, zodat kinderen zich gemakkelijk voor kunnen stellen hoe deze ‘vreemde’ machines werken, terwijl ze er mee spelen in de wachtkamer.

Een ziekenhuis is voor kinderen vaak een onbekende en oncomfortabele plek. Tegelijkertijd is datzelfde ziekenhuis een belangrijke plek voor het diagnostiseren en behandelen van een ziekte. Onderzoeken en operaties zijn noodzakelijk maar vaak ook beangstigend, vooral omdat een kind meestal niet weet wat hem te wachten staat.

Ontwerper Hikaru Imamura speelt hier op in met Novel Hospital Toys. Het kind leert op een kinderlijke wijze, met speelgoed, wat het kan verwachten tijdens een ziekenhuisbezoek. Als het kind begrijpt wat het kan verwachten, zal dat het ziekenhuispersoneel enorm helpen bij het vlot uitvoeren van medische keuringen kinderen. En dat is dan weer goed voor het kind. Een mooi initiatief vind ik.

novel hospital, ziekenhuis speelgoed

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Toys, Trend, Kinderkamer

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.