By 6 april 2012 Read More →

Vitra

vitra design voor kinderen

Net als Jaco van Studio Formo kunnen Isis en ik vreselijk veel pret hebben in de IKEA. 

Maar sinds onze verhuizing hebben we een decadente versie op ons IKEA-uitje gevonden: het Vitra Haus!

Kanttekening: ze hebben geen ballenbak en het café serveert geen Zweedse gehaktballetjes… Maar behalve dat: een groot feest! In het mooie Baden-Württemberg -bij Basel net over de grens in Duitsland- ligt de showroom van de bekende meubelproducent.

Van buiten is het Vitra Haus al bijzonder om te bekijken, maar binnen kun je behalve van de geweldige meubels ook genieten van het adembenemende uitzicht. Vergeet de prijskaartjes en geniet van het moois om je heen! Voor kinderen heeft Vitra een collectie om hebberig van te worden. Onze all time favourite is de onverwoestbare en kleurige Eames Elephant. Beneden in de museumshop is de olifant te koop en naast al het Vitra design is hier ook veel Dutch (betaalbaar) Design te vinden.

Nu je hier toch bent, wil je natuurlijk ook zien hoe de befaamde Eames Lounge Chair wordt gemaakt. In het Lounge Chair Atelier kun je met eigen ogen zien met hoeveel vakmanschap de stoel wordt gefabriceerd. En als je flink gespaard hebt, kun je ter plekke de materialen persoonlijk uitkiezen om daar jouw eigen stoel te laten maken. Een mens moet wat te dromen hebben 🙂

Behalve het Vitra Haus is er op de campus ook het Vitra Design Museum te bezoeken. De wisselende exposities zijn nogal theoretisch en te ‘droog’ voor kinderen, maar op bepaalde dagen zijn er speciaal voor kinderen workshops naar aanleiding van het tentoongestelde. Via de mail kun je informatie opvragen en je opgeven voor de kinderactiviteiten (in tegenstelling tot het huis en het atelier is het museum trouwens niet gratis).

Ik zou er wel willen wonen, zo gaaf vind ik het er. En echt, als je de volgende keer langs Basel rijdt: neem dan die nietszeggende afrit Weil-am-Rhein!

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>