By 18 februari 2012 Read More →

Philomeen’s Favourites – Week 2

PIN 1. (via instructables) Toen ik deze van de week voorbij zag komen wist ik meteen dat hij in mijn favorieten van deze week zou komen. Wat een fantastisch bed/speelhuis. Ik ken wel een paar kinderen die hier enorm blij van zouden worden. De site is sowieso een walhalla voor handige papa’s (of mama’s) want het staat vol met DIY’s voor mensen die van klussen houden.

PIN 2.  (via hier en hier te koop) Ik zag deze kussens al eerder voorbij komen, zonder bron en ik kwam er maar niet achter wie ze gemaakt had (ik kan het niet vaak genoeg zeggen, zorg dat je pins teruglinken naar de bron). Gelukkig komen de meeste dingen wel vaker lang op Pinterest, want ze zijn zo ontzettend leuk! Ik zou er graag een paar hebben voor op de kamer van mijn Polleke. Ga vooral even kijken in de enorm leuke shop van La Camille, want ze maakt ook poppen, kettingen, broches en nog veel meer.

PIN 3.  (via hier) Een lap stof, een stuk karton, een Ikea krukje en een wat vlaggetjes. Kinderen hebben niet veel nodig om een hele wereld te bouwen. Deze boot is daar een voorbeeld van. Staat garant voor heel wat uurtjes speelplezier. De vissen en hengel zijn een hele leuke touch. Vakantietip voor als het regent.

PIN 4.  (via hier) Snorren blijven nog steeds een beetje hip en deze col is natuurlijk ontzettend leuk voor kids. En lekker warm. Je moet wel even een inlog aanmaken op de site van Ravelry, maar dan heb je een schat aan haak- en brei inspiratie. Zelf kan ik het niet zo goed, maar gelukkig hebben wij een lieve en hele creatieve oma, die ons voorziet van de nodig breisels. 

PIN 5.  (via hier) Zo schattig deze ienimini-muizenbedjes in een blikje. En nog zelfgemaakt ook. Deze zouden het hier thuis goed doen, maar lijken me ook enorm handig om mee te nemen uit logeren of op vakantie. Er is een patroon en werkbeschrijving voor te koop voor niet al te veel geld. (maar als je een beetje handig bent…)

PIN 6.  (via Bora illustraties (oftewel Deborah van Leijgraaf) maakt ontzettend leuke illustraties die hier bij spoonflower op stof worden gedrukt. Dit ontbijt kun je dus zelf in elkaar zetten (of je laat het door een handige oma doen) Schattig en leuker dan die plastic versies die je ook wel eens ziet. Neem zeker eens een kijkje bij het werk van Deborah, ze heeft ook een etsy-shop en ook houdt ze een blog bij  Als ik nu nog een excuus kan vinden om dat enorm leuke stoffen circus-boekje te kopen (mijn all-time favoriet)

PIN 7.  (via hier)  Wow, wat een prachtige maskers maken deze zussen. Gewoon te mooi om te gebruiken. Ze zijn mooi genoeg om gewoon aan de muur te hangen en van te genieten. Kijk vooral even in haar Etsy-shop, want er is nog veel meer moois te vinden.

Dit zijn alweer mijn favorieten van week 2! Ik vind het erg leuk om ze te verzamelen en Pinterest af te struinen naar leuke blogs en shops en creatieve mensen. Maar hoe drukker het wordt op Pinterest, hoe meer het een rommeltje aan het worden is. Misschien heb je op Pinterest al de ‘link with love pin’ voorbij zien komen. Let op dat je pin linkt naar de originele bron (hier een goed artikel erover). Achter elke foto zit een persoon met een blog of een winkeltje. Een persoon die veel werk heeft om die mooie foto te maken of die leuke diy in elkaar te knutselen. Geef die persoon de credit die hij/zij verdient. Pin niet een eind in de rondte, maar klik eens door naar die leuke blog en laat bij die persoon een een comment achter. O en nu ik toch op mijn preek-kistje sta. Repin gewoon als je iets leuks ziet. Ga niet van de pin naar de originele bron en doe alsof jij de eerste bent die dit pint. Niet cool. Pinterest is leuk en een enorme bron van inspiratie en ook een bron van promotie voor sommige mensen. Laten we het leuk houden. Einde preek 😉

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>