By 11 augustus 2011 Read More →

Design – Rookmelder Chick-a-Dee

Dit ontwerp is niet nieuw, bijna een gouwe ouwe zelfs. Ik spotte deze rookmelder jaren geleden al, als ik het me goed herinner in het magazine van Vereniging Eigen Huis. Destijds was hij nog niet te koop en vervolgens vergat ik hem dus weer. Gelukkig kwam ik hem afgelopen week weer tegen en kocht ik direct hem online.

Op Zilverblauw was ik nieuwsgierig de foto’s van Anki’s huis nog eens aan het bekijken, toen ik hem weer zag. De Chick-a-Dee. Een rookmelder in de vorm van een vogeltje, naar een ontwerp van Louise van der Veld (Louise won met dit ontwerp in 2007 de ontwerpwedstrijd “Mooi uit de brand” van het Verbond van Verzekeraars). Het idee van de Chick-a-Dee rookmelder is afgeleid van het Amerikaanse vogeltje Chick-a-Dee, dat werd gebruikt in de mijnbouw om te waarschuwen voor rookontwikkeling.

(foto Caroline Welsing)

Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog geen enkele rookmelder in huis had hangen, tot deze week dus, nu pronkt ons vogeltje vrolijk op de slaapkamer van mijn dochter. Het oog wil tenslotte ook wat.

Je koopt de Chick-a-Dee online bij Kwantum.

Leuk om te zien dat design helemaal niet duur hoeft te zijn en dat het gewoon als voorwerp gebruikt kan worden. Vind je ook niet?

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Trend, Kinderkamer

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.