By 10 september 2018 Read More →

Win het prentenboek Boet de beer (met virtual reality app)

Regelmatig vraag ik boeken aan en regelmatig word ik verrast met een boek. En soms wordt die stapel zo hoog dat ik een selectie moet maken. Of blijft een boek achteraf gezien te lang liggen. Dat laatste geldt zeker voor het prentenboek ‘Boet de Beer’ van uitgeverij Gottmer.

Het verhaaltje gaat als volgt. Het is winter en Boet de beer kruipt in zijn hol om aan zijn winterslaap te beginnen, net als alle andere beren. Maar hoe hij ook zijn best doet, hij valt maar niet in slaap. Hij heeft ook helemaal geen slaap! En waarom zou hij eigenlijk moeten doen wat alle beren doen? Boet is Boet en hij heeft zijn eigen kijk op hoe een beer de winter doorbrengt.

Wat vinden wij van Boet de beer?

Een prentenboek met een lief verhaaltje met een mooie moraal over een beertje wat niet wil slapen. Voor veel kinderen (en ouders) herkenbaar scenario denk ik. Het prentenboek is echt een plaatje om te zien. Mooie felle kleuren en met een speelse opmaak. Iets wat kinderen vaak aanspreekt.

Een extra aspect aan het boek is de app met virtual reality. De app is beschikbaar voor iOs en Android en brengt het boek tot leven. Samen met Job (die qua verhaal inmiddels niet meer in de doelgroep valt 😉 ) hebben we de app uitgeprobeerd.

Op de pagina’s met het vogeltje (dat op de voorzijde op Boets hoofd zit) scan je de bladzijde met je tablet of telefoon en daarmee komt de bladzijde tot leven. Als je bijvoorbeeld tikt op het vogeltje, vliegt het vogeltje weg. Maakt hij een krans op Boets hoofd.

Het prentenboek Boet de Beer gaat over een beer die geen winterslaap wil houden. Fraai vormgegeven boek met als extraatje een virtual reality app.

Of neemt hij je mee naar het berenhol waar allerlei beren liggen te snurken. Door 360 graden rond te draaien kun je het tafereel bijvoorbeeld van alle kanten bekijken.

Het prentenboek Boet de Beer gaat over een beer die geen winterslaap wil houden. Fraai vormgegeven boek met als extraatje een virtual reality app.

Er zit genoeg in de app om te ontdekken voor kinderen in de leeftijd van 4-6 jaar. Heb jij wel interesse in dit boek? Hieronder vind je een link naar het boek of doe mee aan de winactie onderaan dit artikel.

Bestel hier:

Boet de Beer, Kaisa Happonen & Anne Vasko (illustraties), uitgever Gottmer, ISBN 978902576805

Het prentenboek Boet de Beer gaat over een beer die geen winterslaap wil houden. Fraai vormgegeven boek met als extraatje een virtual reality app.

Winnen?

Wil jij het boek Boet de Beer winnen? Volg mij dan op Instagram en laat een reactie achter bij de post over dit boek. Wie weet ben jij dan degene naar wie ik dit leuke prentenboek opstuur!

 

Op MoodKids maken we gebruik van affiliate links. Dat betekent dat als jij op één van deze links klikt en het product ook daadwerkelijk koopt, wij daar (een kleine) commissie voor krijgen. Het kost jou niks extra’s. Maar het levert ons wel wat op. Voor meer informatie lees hier.

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.