By 17 februari 2018 Read More →

Geef een (prenten)boek cadeau 2018. Voor slechts 2 euro!

Het initiatief ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ heeft als missie alle – maar dan ook alle – kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Om die missie te laten slagen wordt ieder jaar in februari een klassiek jeugdboek en in april een prachtig prentenboek ter beschikking gesteld voor maar 2 euro!

In 2016 startte deze leuke actie met Oorlogswinter van Jan Terlouw, vorig jaar waren het het boek ‘Achtstegroepers huilen niet‘ en het prentenboek ‘Gruffalo’. Het jeugdboek van 2018 is het met een zilveren griffel bekroonde ‘Ronja de Roversdochter’van Astrid Lindgren en het prentenboek ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ van Sam McBratny. Het prentenboek was Jobs’ all time favourite. Ik denk dat we het wel honderd keer hebben voorgelezen. Zelfs zijn knuffel kreeg de naam ‘Hazel’. Een echte klassieker onder de prentenboeken. Er werd destijds na lancering binnen een jaar meer dan 1 miljoen exemplaren van verkocht.

Ook Ronja is hier favoriet. Maar dan wel als luisterboek. Scoorde ik ooit eens voor een prikkie bij Kruidvat. Want mijn kind leest niet graag..  Het boek heb ik nu ook gescoord.

Geef een (prenten)boek cadeau

 

# Ronja de Roversdochter

In Ronja’s geboortenacht splijt een bliksemschicht de roversburcht van haar vader in tweeën. De rovers blijven er gewoon wonen, en Ronja groeit op in de burcht, en het grote bos eromheen. Op een dag ontdekt ze dat de aartsvijand van haar vader, Borka, met zijn roversbende in het andere deel van de burcht getrokken is. Ze sluit vriendschap met zijn zoon Birk, en als hun vaders daar kwaad om zijn, lopen ze weg en gaan ze samen in een grot in het bos wonen. Daar hebben ze een heerlijke zomer, maar waar moeten ze in de winter wonen? Het wordt steeds kouder…

Dit boek werd bekroond met een Zilveren Griffel

Vanaf 9 februari verkrijgbaar bij de boekhandel. Voor meer informatie zie: geefeenboekcadeau.nl

# Raad eens hoeveel ik van je hou

Een prachtig prentenboek waar grote haas tegen kleine haas  op verschillende manieren ‘ik hou van je’ zegt.

‘Grote Haas, kom eens hier met je oren.
Ik moet je iets héél belangrijks vertellen.
Raad eens hoeveel ik van je hou?’

Vanaf 6 april verkrijgbaar bij de boekhandel. Voor meer informatie zie: geefeenprentenboekcadeau.nl

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Kinderboeken, Trend

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.