By 20 januari 2018 Read More →

Kijk- en zoekboek Een doodgewone dag

Wat een heerlijk kijk- en zoekboek kregen we opgestuurd van uitgeverij Rubinstein. Het eerste wat opvalt is het formaat. Sla je het boek open dan valt direct het tweede op. Het is een boek zonder tekst.

Een doodgewone dag‘ draait om de dag van een jongetje en een mysterieuze dierendief. Het jongetje heeft een doodgewone dag: hij kleedt zich aan, ontbijt en loopt naar school. Maar er is ook een dierendief; een dief die àlle dieren steelt. Konijnen uit het hok in de voortuin, olifanten uit de dierentuin, vogels uit het park, speelgoeddieren… De dief steelt ook de knuffel van het jongetje. Gelukkig heeft die knuffel kleertjes aan en laat de knuffel die kleertjes als een spoor achter, waardoor…

Een doodgewone dag met collagekunst

Het boek is van Francien Verhulst en is bekend van haar collages van bestaand getekend beeld, dat ze overal vandaan haalt en waarmee ze fantasierijke werelden mee creëert. Check ook haar webshop maar eens met geboortekaartjes, ansichtkaarten, posters et cetera. Erg leuk!

Ook in Een doodgewone dag maakt Verhulst gebruik van collagekunst. Ik kan niet anders zeggen dan dat je op dit boek niet snel uitgekeken raakt. Er is zoveel te zien. Prachtig ook hoe alleen tekeningen toch een heel fantasierijk verhaal kunnen vertellen.

Bestel hier

Een doodgewone dag, Francien Verhulst, Uitgeverij Rubinstein – 32 pagina’s –

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Kinderboeken, Trend

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.