By 24 maart 2017 Read More →

Bob maakt kunst, prentenboek met een dubbele boodschap

Een bijzonder stijlvol prentenboek met een boodschap. Over zelfvertrouwen en jezelf mogen zijn én de kracht van kunst. Lees onze review van Bob maakt kunst.

Ik ontving van uitgeverij Gottmer weer een fijn prentenboek: Bob maakt kunst van Marion Deuchars. Zij schreef al eerder twee boeken, die in de categorie kunst doe-het-zelf boeken voor kinderen vallen. Dit is haar eerste prentenboek.

Ik vind het een bijzonder goed prentenboek debuut. En het leuke is van beide eerdere boeken zie je wat terug. Eerst even over het verhaal.

Bob maakt kunst

Bob is een schattig vogeltje met dunne poten. Zijn vriendjes Kat en Uil en de andere vogels pesten hem met zijn spillepootjes. Dus gaat hij trainen in de sportschool, maar dat haalt niks uit. Als ik veel eet, denkt hij, dan lukt het wel. Zijn buik groeit maar zijn benen worden niet dikker. Bieden kleren dan de uitkomst? Beenwarmers, een lange jurk, nee, zo loopt hij voor gek. Tijdens een wandeling ziet hij een museum: daar krijgt Bob inspiratie! Hij beschildert zijn snavel met patronen zoals die van Matisse of met wilde spatten, zoals Jackson Pollock. Elke dag laat Bob zijn mooie kunstsnavel zien en niemand kijkt meer naar zijn dunne benen! Een mooie les: het is leuker om op te vallen dan een grijze muis te zijn!

Herkenbare stijl

Ik houd persoonlijk van dit soort mooie, stijlvolle prentenboeken met een herkenbare stijl. Veel wit op de pagina’s, zwarte inktlijnen en gekleurde details. De kat in het verhaal is gemaakt met de techniek die in Deuchars’ eerdere boek ‘Echte kunst met je vingers‘ besproken wordt. Ook enkele eerder besproken schilders uit haar eerste boek ‘Echte kunst maak je zo‘ komen aan de orde.

Een bijzonder stijlvol prentenboek met een boodschap. Over zelfvertrouwen en jezelf mogen zijn én de kracht van kunst. Lees onze review van Bob maakt kunst.

De diversiteit maakt het boek geschikt om over het onderwerp pesten, zelfvertrouwen en jezelf zijn te praten. Maar ook ter voorbereiding aan een bezoek aan een museum of een les over kunstenaars en de kracht van kunst kun je het boek goed gebruiken.

De verhaallijn is geschikt voor kinderen vanaf circa 4 jaar. Door de diepere (sociaal emotionele) context en de strakke vormgeving ook nog uitstekend te gebruiken voor oudere kinderen.

Bestellen

Bob maakt kunst, Marion Deuchars, uitgeverij Gottmer, 13,95 euro

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Kinderboeken, Trend

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.