De Kusjeskrokodil: voor kinderen die bang zijn in het donker

Als wij een boekaankondiging binnen krijgen waar Loes Riphagen als illustrator op staat, dan zijn wij alert. Wij zijn namelijk thuis enorm fan van de illustraties en boeken van Loes. Mijn man interviewde Loes ooit en kreeg haar eerste boek ‘Slaapkamernachtdieren’ cadeau. Daar begon onze liefde. 

Bijna alle boeken van Loes hebben we in ons bezit. Sommige voelt Job zich nu te oud voor, maar uit Slaapkamernachtdieren leest Job (8) zelf nog regelmatig en hij blijft het grappig vinden!

Deze aankondiging trok extra onze aandacht omdat het boek opnieuw is verschenen. De Kusjeskrokodil van Jozua Douglas is namelijk voor het eerst verschenen in 2009. Een ontzettend leuk boek dat ik toen Job 3 jaar was ook aan hem heb voorgelezen. Benieuwd dus naar deze versie met de illustraties van Loes.

De kusjeskrokodil

Dit prentenboek gaat over bang zijn in het donker, net voor het slapen gaan. Een onderwerp dat bij kinderen van 3-6 jaar regelmatig voorkomt. Omdat ze iets onder hun bed horen of in de kast. Omdat het te donker is. Wij hebben ook van die fases gehad en het destijds daarom aan hem voorgelezen.

De Kusjeskrokodil draait om Tim, die niet kan slapen, omdat er steeds een eng beest tevoorschijn komt. Maar het mooie van dit boek is dat deze dieren niet eng zijn. Het varken blijkt een verhaaltjesvarken, de buffel op de gang een knuffelbuffel, de leeuw een slaapliedjesleeuw en de krokodil een kusjeskrokodil.

De Kusjeskrokodil is een leuk prentenboek voor kinderen die bang zijn in het donker met het slapen gaan. Alle enge dieren blijken lief en grappig te zijn! Lees hier onze review.

Het prentenboek heeft een mooi opgebouwd verhaal met herhaling en een happy end. Perfect voor kleuters! Deze versie met hetzelfde verhaal, maar nu met de illustraties van Loes vind ik nog mooier. Er zitten ontzettend veel details in de illustraties, wat het in mijn ogen echt een volwaardig prentenboek maakt. Zo leest het verhaaltjesvarken bijvoorbeeld Tim voor uit De Kusjeskrokodil. Heb je meer boeken van Loes, dan herken je een boek op het nachtkastje, diertjes in de kast of posters op de muur. En om de laatste bladzijde met de mooiedromendraak lag zelfs Job met zijn 8 jaar in een deuk!

Bestel hier

De Kusjeskrokodil – Jozua Douglas en Loes Riphagen – Uitgeverij De Fontein – 13,99 euro

De Kusjeskrokodil is een leuk prentenboek voor kinderen die bang zijn in het donker met het slapen gaan. Alle enge dieren blijken lief en grappig te zijn! Lees hier onze review.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Kinderboeken, Trend

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.