By 9 februari 2017 Read More →

‘Achtste-groepers huilen niet’: te koop voor een prikkie!

Weleens gehoord van ‘Geef Mij Maar Een Boek’? Sinds 2016 kiest de boekhandel een boek waardoor jongeren voor een prikkie kennis maken met een kroonjuweel van de Nederlandse jeugdliteratuur.

Vorig jaar werd ‘Oorlogswinter’ van Jan Terlouw als boek gekozen voor de eerste editie. Er zijn uiteindelijk meer dan een kwart miljoen exemplaren verkocht. Een groot succes dus! Dit jaar is er gekozen voor ‘Achtste-groepers huilen niet’ van Jacques Vriens. Vanaf 10 februari 2017 is dit boek bij de boekhandel te koop voor slechts 2 euro. 

> Hier vind je meer reviews van leuke kinderboeken

Achtste-groepers huilen niet

‘Achtste-groepers huilen niet’ is een geliefd kinderboek. Inmiddels zijn er 160.000 exemplaren over de toonbank gevlogen en won het boek in 2000 de Prijs van de Nederlandse Kinderjury in de categorie 10 tot 12 jaar. Daarnaast is het boek succesvol verfilmd: meer dan een miljoen mensen zagen de filmversie van het boek in de bioscoop, dan wel op televisie.  De ontroerende familiefilm werd bekroond met De Gouden Kalf Publiekprijs. Tip: op Netflix nog steeds te zien!

Het boek draait om groep 8 van juf Ina. In deze groep is vaak gedoe, vooral over voetbal. Gelukkig is zij erg goed in het bedenken van originele oplossingen. Maar als haar leerling Akkie ernstig ziek blijkt te zijn, kan ook juf Ina niets meer verzinnen. Heel groep acht leeft mee. Maar ook Akkie laat haar klas niet los, ze kan het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Of het nou gaat om het kamp, het schoolvoetbaltoernooi, of het plan om de juf aan een nieuwe man te helpen.

Achtste-groepers huilen niet – Jacques Vriens – Uitgeverij Van Holkema & Warendorf 

Vanaf 10 februari 2017 voor 2 euro te koop bij je boekhandel.

Achtstegroepers huilen niet is vanaf 10 februari 2017 te koop voor 2 euro in het kader van de actie ' Geef mij maar een boek'. Lees hier meer.

 

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Kinderboeken, Trend

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.