Lieve verhaaltjes voor het slapengaan

Dat voorlezen belangrijk is voor de ontwikkeling van je kind, is bij alle ouders wel bekend, denk ik. Het vergroot de woordenschat, draagt bij aan taalgevoel en woordbegrip. Daarbij ontwikkelt je kind er luistervaardigheid mee en prikkelt voorlezen de fantasie.

Daarnaast is voorlezen gewoon leuk, natuurlijk! Ik vind het in ieder geval heerlijk. Job gelukkig ook. Al sinds dat hij een baby van circa 3 maanden was, lezen wij hem voor. In het begin aanwijsboekjes en kleine, simpele boekjes, later prentenboeken en tegenwoordig zijn Dolfje Weerwolfje en Wipneus & Pim zijn favorieten.

Momenteel lezen we vooral voor, vlak voor het slapengaan. Het is zo’n heerlijk momentje waarin je echt aandacht voor elkaar hebt. Na het omkleden, tanden poetsen, handen en gezicht wassen, kruip ik naast hem in bed. We nemen samen de dag door en sluiten af met een hoofdstuk uit een boek. Als het aan Job ligt overigens meer dan één hoofdstuk! 😉

Digitaal prentenboek

Sinds de iPad zijn intrede in ons huis heeft gedaan, download ik ook regelmatig een digitaal prentenboek. Sommige boekjes kun je naast bekijken ook beluisteren. Handig voor kinderen die nog niet zelf kunnen lezen. Andere boekjes hebben leuke interactieve elementen, die het voorgelezen verhaal ondersteunen. In die laatste categorie vallen ook de NIVEA Tales, geschreven door kinderboekenschrijver Udo Weigelt. Je kunt ze met wifi bekijken via deze link. Heb je even geen wifi, download ze dan van te voren op je tablet. Ook handig voor de vakantie!

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Dat kan uit een of met deze verhaaltjes uit een interactief, digitaal prentenboek die je hier gratis kunt downloaden.

Het zijn lieve verhaaltjes voor het slapengaan over broer en zus  Leo en Mia, Konijn (de knuffel van Leo) en een ondeugend elfje. Herkenbare verhaaltjes waarin de personages elkaar beschermen tijdens spannende avonturen. Een likje crème op de neus beschermt, brengt geluk of geeft moed. Geef je kind ’s avonds na het voorlezen ook een likje crème uit één van de vier geweldige limited edition-blikken met mooie illustraties van vier NIVEA Tales. Aandacht en liefde voor elkaar zit in de kleine momenten.

 

NIVEA Tales

 

De NIVEA-blikken zijn nog steeds herkenbaar blauw. Die kennen we allemaal toch? Mijn eerste herinnering daaraan is het blauwe blik op de kaptafel bij mijn oma. Zij gebruikte de crème dagelijks. Als wij bij haar logeerden werden wij ook lekker ingesmeerd. Ook bij mijn ouders stond er altijd zo’n blik in de badkamer. Deze speciale limited edition-blikken mogen helemaal gezien worden. Ze zijn echt een plaatje. Job heeft de pot ‘ Leo en Konijn doen een wedstrijd’ al ingepikt! Droom zacht Job!

Al meer dan 100 jaar biedt NIVEA Creme de beste verzorging voor de hele familie. Het product heeft een intensief verzorgende en beschermende werking en is geschikt voor ieder huidtype.

De unieke NIVEA Creme blikken zijn vanaf 6 juni in beperkte oplage verkrijgbaar in supermarkten en drogisterijen. Adviesprijzen van de blikken zijn 1,79 euro voor 75ml, 2,99 euro voor 150ml en 4,49 euro voor 250ml. De vier voorleesverhalen vind je op tales.nivea.com. Op de website vind je naast de verhalen ook spellen en kleurplaten.

Bekijk de lieve NIVEA Tales hier.

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Kinderboeken

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.