Herinneringen aan een fijn boek…

Ik was als kind dol op lezen. Uren kon ik hangend op de bank of liggend op de vloer me totaal verliezen in een boek. Nog steeds overigens, maar de tijd om uren te lezen heb ik niet meer.. Lezen is vooral voorlezen geworden.

Als juf las ik graag voor aan mijn groep en ook Job voorlezen vind ik heerlijk! Voor MoodKids krijg ik regelmatig boeken toegestuurd. Vaak zijn het boeken die ik niet ken. Veel van die boeken lees ik voor aan Job. Is hij of ik enthousiast, dan plaats ik het boek als tip.

Dit keer kreeg ik een boek toegestuurd dat ik kende. En nog leuker: waar ik hele leuke herinneringen aan heb. Met ‘ Die rotschool met die fijne klas’  heb ik namelijk als 10-jarige meegedaan aan een voorleeswedstrijd. Het was echt één van mijn lievelingsboeken in die tijd.  Ik werd tweede tijdens de wedstrijd waar Jan Kruis (van Jan, Jans en de kinderen) als jurylid optrad. Bij mijn moeder vond ik onderstaand krantenknipsel.

jacques vriens

foto: tweede meisje rechts (met diadeem) ben ik.

Aangezien Jacques Vriens 40 jaar werkzaam is als kinderboekenauteur is zijn debuut ‘ Die rotschool met die fijne klas’  opnieuw uitgegeven en wel in een gouden editie! Ik heb het opnieuw met veel plezier gelezen en zet hem nu in de kast. Nog eventjes en dan kan Job hem zelf lezen.

Het verhaal gaat over groep 7 die dol is op hun meester Jan Brinkman. Maar de directeur, meester Wijnen, is het niet erg met zijn methoden eens. Als Brinkman met zijn gammele auto mee wil doen aan een oude-autorace, stijgt de spanning ten top. Uiteindelijk wordt Brinkman zelfs met ziekteverlof gestuurd en de strenge directeur neemt zijn groep over. Maar de kinderen willen hun eigen meester terug. Hoe moeten ze dat nu aanpakken?

Die rotschool met die fijne klas – Jacques Vriens – Van Holkema &  Warendorf – 12,50 euro

Bestel hier

winactie Die rotschool met die fijne klas jacques vriens

Winnaars van de jubileumeditie van Jacques Vriens’ debuut

Will Langenberg uit Dedemsvaart

Sophie Grootjans uit Heerlen

Annemieke Montfrooy uit Wapenveld

Gefeliciteerd! De boeken komen jullie kant op. Veel plezier ermee!

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.