De bakblik-droom van Saakje

Waarom ik Saakje het Bakmeisje nog nooit eerder (bewust) ontdekt heb, weet ik niet. Ze heeft een bakboek uitgegeven bij één van mijn favoriete uitgeverijen: Uitgeverij Loopvis. Ze heeft 2,5 jaar lang gebakken in het programma Koffietijd. Ze heeft gejureerd in het kinderprogramma CupCakeCup en maakte een geweldig bakservies als afstudeeropdracht voor ArtEZ, de hogeschool voor kunsten in Arnhem. Kortom: ik heb toch een beetje onder een baksteen gelegen. 

Wat ik al wel volgde, is Voordekunst: een crowdfundingsplatform in de creatieve sector. Regelmatig komen daar toffe dingen voorbij. Afgelopen vrijdag kwam daar ‘de bakvorm-droom van het bakmeisje’ voorbij. Ik vind bakken leuk, Job vindt bakken leuk en Dennis vindt het opeten van onze baksels leuk. Dus ik was getriggerd.

Even in het kort. Saakje droomde van een unieke bakvorm en bedacht een cakeblik. Een cakeblik? Recht-toe, recht-aan, lekker bijzonder denk je vast. Dacht ik ook! Maar hier komt haar  achtergrond van product designer naar voren: het moest natuurlijk wel een bijzonder cakeblik worden. En dát is echt gelukt!

Een bijzonder cakeblik met taartpunten

Een cake bakken is namelijk niet zo ingewikkeld. Iets wat je in een verloren kwartiertje doet. Het bijzondere is wel dat dit nieuwe cakeblik uit een verdeling van taartpuntjes bestaat. Je serveert dus een puntje cake in plaats van een plakje. Bijkomend voordeel volgens Job? Zo’n stuk is een stuk groter! En als je alle gesneden puntjes rond legt op een taartplateau, dan bouw je er dus makkelijk een taart van.

Daarbij komt dat deze bakvorm écht een plaatje is om naar te kijken. Er zit al een gaatje in, dus je kunt hem ook leuk aan de muur hangen. De bakvorm wordt gemaakt van gegoten aluminium. Een zware, degelijke en gecoate vorm, zodat je cake er altijd uitkomt. Het maakproces van zo’n vorm is echt ontzettend kostbaar. Ze worden in een matrijs gemaakt. Vandaar de hulp van het platform Voordekunst.

Crowdfunding voor cakeblik

Het maken van een matrijs voor de blikvorm kost veel geld. Saakje zette een crowdfundingsactie op bij Voordekunst. Daar kon je onder andere alvast een pre-order doen voor het bakblik. Die 13.000 euro had ze in 5 dagen bij elkaar. Ik heb uiteraard dit toffe cake-taartblik ook meteen besteld. Ik ben blij dat ik daarmee een steentje heb kunnen bijdragen aan haar geweldige droom. Het is nu nog een 3d-mal, maar de verwachting is dat het cakeblik rond september verstuurd gaat worden. Ik kan niet wachten om hiermee te gaan bakken!

Zelf ook hebben?

Denk jij nu: ik wil dit toffe cakeblik ook hebben? Dat kan! De crowdfundingsactie is inmiddels ten einde, maar Saakje heeft in de webshop van haar website een (pre-)order mogelijkheid gemaakt. Voor 40 euro, inclusief verzenden en vier receptenkaarten kun jij straks ook aan de slag.

Benieuwd of jij hier net zo enthousiast van wordt als ik. Zou jij deze cakevorm aanschaffen?

 

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food, Inspiratie

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.

Simple Share Buttons