By 2 januari 2018 Read More →

Een betere wereld begint bij jezelf! Word een Raktivist!

Een betere wereld begint bij jezelf! Ik zou er zo een tegeltje van kunnen maken. Voor mij is het iets heel belangrijks.

Niet alleen maar met jezelf bezig zijn, maar ook kijken waar je een ander blij mee kunt maken. Een glimlach toveren op het gezicht van een ander. Dat hoeft niet altijd met iets groots. Een bosje zelfgeplukte bloemen voor oma, de kids van een vriendinnetje in nood opvangen of mijn liefjes verrassen met een ontbijtje op bed. Vrolijk ‘goedemorgen’ zeggen tegen mijn buren met een beperking die op weg zijn naar hun werk. Waarna zij in koor ‘goedemorgen’  tegen mij terug roepen. Wat dan weer een glimlach op mijn gezicht tovert.

Word een raktivist

‘Het RAK (Random Act of Kindness) boek‘ van Elise de Rijck waarmee je een echte ‘raktivist’ kunt worden, toverde ook een glimlach op mijn gezicht.  Op de eerste pagina legt Elise uit: “Een raktivist is een random act of kindness activist (lees: superheld). Iemand die gelooft dat je de wereld kunt veranderen door goede daden te verrichten. Die anderen eraan herinnert hoeveel liefde er is in de wereld. Iemand die inspireert met woorden én daden! Iemand zoals jij!” Elise doet eigenlijk niks anders dan een pact sluiten om allemaal wat aardiger voor elkaar te zijn. “The world is filled with nice people. If you can’t find one, be one!”

Van dit boek kun je niet anders dan blij worden. Het staat vol met leuke visuals, grappige en inspirerende quotes en 333 leuke opdrachten. Wat dacht je van opdracht 36 ‘ teken een vrolijk gezichtje op alle bananen om de fruitmand’, of opdracht 200 ‘laat iemand voor aan de kassa in de supermarkt’. Hele kleine dingetjes waar je als je het leest al een glimlach van op je gezicht krijgt.

En als we dit nou allemaal gaan doen, dan krijgen we toch vanzelf een betere wereld!

quote The world is filled with nice people. If you can't find one, be one

Aan wie wil jij het RAK-boek geven?

Het RAK boek is een boek waar je blij van wordt of waar je iemand anders blij mee maakt. Leuk om zelf in te bladeren als jij jezelf en anderen wat extra vreugde wilt schenken. Ook leuk om cadeau te geven!

En dat is exact wat ik ga doen. Ik ga het boek geven aan iemand, die het aan iemand anders wil geven. Dus volg ons op  Instagram, reageer op deze Instagrampost en laat weten aan wie jij het cadeau wilt doen en waarom! Wie maak jij blij?

Bestel hier

Het RAK boek – Elise de Rijck – Uitgeverij TerraLannoo – 14,99 euro

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.