By 16 juni 2016 Read More →

Maak van je banaan een toetsenbord

MakeyMakey is volgens de makers ‘An invention kit for everyone’. Met Makey Makey kun je het toetsenbord van je computer vervangen door bijvoorbeeld…bananen! Of bakken water. Of stukjes klei. Zo kun je via je computer piano spelen op aardbeien of een bericht verzenden door op een donut te klikken. Kijk vooral even naar het onderstaande filmpje als je vindt dat we nu in raadselen spreken.

Met MakeyMakey kun je ook programmeren. En dat maakt een hoop creativiteit los bij kinderen én volwassenen.

Makey Makey Go

Het Makey Makey-team heeft nu de Makey Makey Go bedacht: een eenvoudige versie met een printplaatje verwerkt in een usb-stick en een snoertje. Plug and play!
Als je eenmaal doorhebt wat je ermee kunt, zijn de mogelijkheden eindeloos. Laat kinderen het vooral zelf bedenken! Wij zijn zelf dol op de selfie met de Makey Makey Go. Sluit de Makey Makey aan op je tablet en op een willekeurig voorwerp. Op het moment dat je het voorwerp aanraakt, wordt de foto gemaakt. Zo kun je dus coole foto’s maken terwijl je springt, op z’n kop staat of een andere stunt uithaalt.

Met de Makey Makey Go verander je alledaagse dingen in ’touchpads’ en gebruik je ze om je computer aan te sturen. Het is simpel te gebruiken en educatief voor iedereen. De enige voorwaarde is dat je vooral moet willen spelen en uitvinden. Dus ouders: meedoen of anders… niet mee bemoeien!

 

Helaas is de Makey Makey Go op dit moment alleen te koop in Amerika. De prijs valt mee: 24,95 dollar. Je kunt hem natuurlijk bestellen, maar vergeet niet dat er nog verzendkosten (en soms nog belasting) bij komt. Dan zit je al snel op het dubbele bedrag. Voor 49,95 euro (exclusief verzendkosten) heb je nu in Nederland en België ook de originele Makey Makey set. Welke webshop haalt Makey Makey Go naar Nederland?

Makey Makey go product

En je hebt natuurlijk altijd Makey-baas boven Makey-baas….

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

De superhelden van Patsboem! maken educatief materiaal voor kinderen. Informatie uitdagend, aantrekkelijk en begrijpelijk maken zodat kinderen op een leuke manier leren, dat is hun kracht. Annemiek, Liesbeth en Juul laten je graag zien welke educatieve dingen je thuis samen met je kind kunt doen. Van apps tot apparaatjes, van knutsels tot handige oefenhulpjes.